Gaziantep seçim sonuçları: Gaziantep seçim sonucu, partilerin oy oranları | Yerel seçim 2019

Gaziantep seçim sonuçları: Gaziantep seçim sonucu, partilerin oy oranları | Yerel seçim 2019

Gaziantep seçim sonuçları, Millet İttifakı adayı, Cumhur İttifakı adayı oy oranı... 31 Mart gecesi Gaziantep seçim sonuçları tüm detaylarıyla KARAR.COM sayfalarında. Cumhur İttifakı adayı Gazianteplilerin yakından tanıdığı isim Fatma Şahin. Millet İttifakı adayı ise İyi Partili Mehmet Ejder Demir. DSP adayı ise tanınan siyasetçi Celal Doğan. AK Parti'nin kuvvetli olduğu ilde Celal Doğan faktörü sürpriz yaptırabilir. Gaziantep'te Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Gaziantep seçim sonuçları son durum ne? Belediye başkanlığı oy oranları anlık olarak haberimizde...

Gaziantep'te sandıktan kim çıktı. 31 Mart gecesi gözlerin çevrileceği illerden biri de Gaziantep olacak. Gaziantep seçim sonuçlarını, partilerin oy oranlarını hangi adayın önde olduğunu dakika dakika KARAR.COM'dan takip edebilirsiniz. 31 Mart 2019 Gaziantep yerel seçim sonuçları için üç adayın arasında demek yanlış olmaz. Cumhur İttifakı (AK Parti MHP) adına Fatma Şahin, Millet İttifakı (CHP İyi Parti) adayı İyi Partili Mehmet Ejder Demir ile DSP adayı Celal Doğan Gazintep seçim sonucunu aldıkları oylarla belirleyecek. AK Parti, CHP, MHP, DSP ve Saadet Partisi'nin oy oranlarını anlık olarak sayfamızdan takip edebilirsiniz. 

GAZİANTEP SEÇİM SONUÇLARI CANLI OLARAK KARAR.COM'DA

Gaziantep yerel seçim sonuçları en çok merak edilen illerden birisi. Bakanlık görevi de yapan Fatma Şahin Mehmet ile deneyimli siyasçti ve bölgede sevilen bir isim olan Celal Doğan ile Ejder Demir'in yarışında CHP'liler ile HDP'lilerin ne yönde oy kullanacağı da merak ediliyor. HDP'nin büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmadığı için Gaziantep'te Millet İttifakı'nı desteklediği biliniyor. Aşağıdaki linkten anlık olarak Gaziantep ve ilçelerindeki seçim sonuçlarını, ittifakların oy oranlarını adayların aldıkları oy sayısını takip edebilirsiniz. 

19-03/25/secimlinkkalip-1553530431.jpg

Gaziantep yerel seçimleri, Türkiye genelinde olduğu gibi Cumhur İttifaki Millet ittifakı çekişmesine sahne olacak. Cumhur İttifakı adayı Fatma Şahin bir adım önde görünse de Millet İttifakı adayı da hem CHP hem İYİ Parti oy potansiyeli ile iddialı bir konuma geliyor. Ancak 24 haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Gaziantep seçim sonuçları Cumhur İttifakı adayı Fatma Şahin'in yeniden seçileceğini gösteriyor. 

19-03/12/ekran-resmi-2019-03-12-131127.png

AK Parti ve MHP'nin (Cumhur İttifakı) potansiyel oy oranı yüzde 65 oranında görünüyor. Millet İttifakı'nın ise yaklaşık yüzde 25'lik bir oy potanisyeli görünüyor.

GAZİANTEP ANKET SONUÇLARI

ORC'nin yerel seçimlere ilişkin Gaziantep'te 10-12 Şubat günleri arasında yaptırdığı anket sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin'in oy oranı yüzde 42.7. DSP'nin adayı Celal Doğan'ın oy oranı 22.1, Millet İttifakı adayı Ejder Demir'in oy oranı ise 18.4. Kararsızlar yüzde 15'i geçerken Celal Doğan'ın oy oranı sürpriz olarak yorumlandı. 

19-03/13/screenshot_6.jpg

 

FATMA ŞAHİN KİMDİR?

Gaziantep yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı Fatma Şahin. Peki Fatma Şahin kimdir, nerelidir, kaç yaşında? 

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 Gaziantep doğumludur. Babası Mustafa Kıymık, annesi Perihan Kıymık’tır. 2 kız 1 erkek kardeşin en büyüğüdür.

19-03/12/fatma-sahin.jpg
Cumhur İttifakı adayı Fatma Şahin bakanlık görevinde de bulundu

İlköğrenimini İstiklal İlkokulunda, lise öğrenimini Kız Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya ve Metalürji Fakültesi’nden Kimya Mühendisi olarak mezun olmuştur. Okul bittikten hemen sonra özel bir şirkette İşletme Mühendisi olarak göreve başlamış, 18 yıl boyunca İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak görev yapmıştır.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Fatma Şahin, 2001 yılında Ak Parti Gaziantep İl Kurucu üyesi olmuş, 2002 seçimlerinde Gaziantep milletvekili seçilmiştir. 22. 23. ve 24. Dönem Gaziantep milletvekilliği görevinde bulunmuştur. 2007 yılında Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı görevine seçilmiştir. Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu ile TBMM Töre-Namus cinayetleri ve Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon’unda görev yapmıştır.

Fatma Şahin, 6 Temmuz 2011’de açıklanan 61.Hükümette, Aile ve Sosyal Politikalar Kurucu Bakanı olarak görev almıştır. Yürüttüğü bakanlık görevinden 26 Aralık 2013 tarihinde ayrılıp Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmuştur. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde 54,7%’lik oy oranıyla seçilerek, Türkiye’nin İlk Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarından biri olarak göreve başlamıştır.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı.

19-03/12/mehmet-ejder-demir.jpgİyi Parti Genel Başkanı Meral Akeşner, Gaziantep adayı olarak Mehmet Ejder Demir'i tanıtmıştı

MEHMET EJDER DEMİR KİMDİR?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Ejder Demir’i açıklandı. Sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri olan Mehmet Ejder Demir kimidir, nerelidir?

İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep'te tamamladı. Sırasıyla, İstanbul Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu, İnönü Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Ankara Barosundan avukatlık ruhsatını alarak ilk ofisini Ankara'da açtı. Halen merkezi İstanbul'da bulunan Demir Danışmanlık ve Hukuk Bürosu'nun sahibi olarak 11 kişilik çalışma ekibiyle birlikte İstanbul, Gaziantep ve Ankara'da avukatlık yapmaya devam ediyor. Demir, evli, ve iki çocuk babası.

DSP ADAYI CELAL DOĞAN KİMDİR?

Celal Doğan, 1 Ağustos 1943’de Gaziantep’in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu’nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Doğan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili olarak seçildi. Bu göreve 1980 yılına dek devam etti. HDP'nin 2015 genel seçimlerinde Gaziantep 1.sıra Milletvekili adayı olarak gösterildi ve seçimleri Kazanarak HDP'nin Gaziantep Milletvekili olarak meclise girmeye hak kazandı.

1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999’da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.1993-2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü. Gaziantepspor, Celal Doğan döneminde kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı ve Süper Lig'in en önemli takımlarından biri haline geldi.

Doğan, 1993 ve 2006 yılları arasında Gaziantepspor Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Onun döneminde Gaziantepspor başarılı sezonlar geçirdi. Gaziantepspor'a tarihinin en başarılı dönemlerini yaşatan Celal Doğan, Gaskispor, Büyükşehir Belediyesporu kurarak Gaziantepspor'un altyapısı olmalarını sağlamıştır. Bu takımlardan yetiştirilen başarılı genç futbolcuları, Gaziantepspor'a ucuz alıp dört büyüklere bonservislerini yüksek fiyatlara sattı.

Onun döneminde Gaziantepspor 2 defa İntertotoya, 3 defa UEFA Kupasına katıldı. Hapoel Tel-Aviv, FC Zimbru ve RC Lens takımlarını eleyerek UEFA'da ilk 16 takım arasına kalmayı başardı. İtalyan devi Roma'yı Gaziantep'te yendi. Futbolda tesisleşmenin önemini bilen Celal Doğan, Gaziantep şehrine 2 tane büyük tesis kazandırdı: Celal Doğan Tesisleri ve Gaskispor Tesisleri.

Celal Doğan, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde DSP'den Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

GAZİANTEP'TE 31 MART'TA HANGİ PARTİ VE ADAYLAR YARIŞACAK?

2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi. Gaziantep'te 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak siyasi partilerin il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici aday listelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Gaziantep'te siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Gaziantep Büyükşehir: Fatma Şahin (Cumhur İttifakı)

Şahinbey: Mehmet İhsan Tahmazoğlu (Cumhur İttifakı)

Şehitkamil: Muhammet Rıdvan Fadıloğlu (Cumhur İttifakı)

Nizip: Mehmet Sarı (Cumhur İttifakı)

İslahiye: Kemal Vural (Cumhur İttifakı)

Nurdağı: Ökkeş Kavak (Cumhur İttifakı)

Yavuzeli: Mustafa Kemal Sakaroğlu (Cumhur İttifakı)

Araban: Mehmet Özdemir (Cumhur İttifakı)

Cumhuriyet Halk Partisi

Şahinbey: Muhittin Sait Köse

Şehitkamil: Nesrin Tuncel

Oğuzeli: Mustafa Dinçkan (Millet İttifakı)

Karkamış: Ali Doğan (Millet İttifakı)

Araban: Hasan Doğru (Millet İttifakı)

İslahiye: Mustafa Köse (Millet İttifakı)

Milliyetçi Hareket Partisi

Oğuzeli: Mehmet Sait Kılıç (Cumhur İttifakı)

Karkamış: Mehmet Seydi Yılmaz (Cumhur İttifakı)

İYİ Parti

Gaziantep Büyüşehir: Mehmet Ejder Demir (Millet ittifakı)

Şahinbey: Abdulhadi Bay

Şehitkamil: Bekir Öztekin

Nizip: Mehmet Aslan (Millet İttifakı)

Nurdağı: Orhan Yılmaz (Millet İttifakı)

Yavuzeli: Mehmet Kaya (Millet İttifakı)

Saadet Partisi

Gaziantep Büyüşehir: İslam Yüksek

Şahinbey: Oğuz Çapan

Şehitkamil: Ahmet Necati Sarı

Oğuzeli: Ethem Yılmaz

Nizip: Ahmet Kurban

Karkamış: Ahmet Şahin

İslahiye: Bekir Durdu

Nurdağı: Murat Bağcı

Yavuzeli: İzzettin Beyaz

Araban: Zeynel Açıkgöz

Bağımsız Türkiye Partisi

Gaziantep Büyüşehir: Mahmut Özdemir

Şahinbey: Mehmet Yaşar Yiğit

Şehitkamil: Adil Türköz

Oğuzeli: Ömer Ökeli

Nizip: Ejder Karaduman

Karkamış: Lütfü Elmas

İslahiye: Mustafa Kamil Eksen

Nurdağı: Hasan Hüseyin Avşar

Yavuzeli: İsmail Vaysal

Araban: İsmail Zateroğulları

Demokratik Sol Parti

Gaziantep Büyüşehir: Celal Doğan

Şahinbey: Yakup Öztürkmen

Nizip: Şerif Kara

Nurdağı: İsmail Arslan

Vatan Partisi

Gaziantep Büyüşehir: Sinan Büyükhatipoğlu

Şahinbey: Fahrinüsa Güney Yel

Şehitkamil: Seyyale Ergün

Büyük Birlik Partisi

Nurdağı: Hasan Dilek

Demokrat Parti

Şahinbey: Cafer Köroğlu

Şehitkamil: Mehmet Barış Kınacılar

Oğuzeli: Kurtuluş Özdemir

Nizip: Ahmet Hakan Akfırat

İslahiye: Yusuf Yıldızgil

Türkiye Komünist Partisi

Gaziantep Büyüşehir: Suat Ayaz

Şahinbey: Mehtap Şahan

Şehitkamil: Mustafa Gövyaprak

Bağımsız Adaylar

Gaziantep Büyükşehir: Hasan Şahin Karacaoğlu, Mahmut Karalar, Sibel Altıntaş

Şehitkamil: Gazi Albayrak, İsmail Ercan

Araban: Mehmet Kılıç

İslahiye: İlyas Gezer

Nizip: Mehmet Alpaslan, Ahmet Çelik

Oğuzeli: Doğan Özmaya

Gaziantep seçim sonuçları, Millet İttifakı adayı, Cumhur İttifakı adayı oy oranı... 31 Mart gecesi Gaziantep seçim sonuçları tüm detaylarıyla KARAR.COM sayfalarında.  Cumhur İttifakı adayı Gazianteplilerin yakından tanıdığı isim Fatma Şahin. Millet İttifakı adayı ise İyi Partili Mehmet Ejder Demir. DSP adayı ise tanınan siyasetçi Celal Doğan. AK Parti'nin kuvvetli olduğu ilde Celal Doğan faktörü sürpriz yaptırabilir. Gaziantep'te Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Gaziantep seçim sonuçları son durum ne? Belediye başkanlığı oy oranları anlık olarak haberimizde...


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN