Pendik seçim sonuçları 2019 canlı: 31 Mart Pendik oy oranları karar.com'da

Pendik seçim sonuçları 2019 canlı: 31 Mart Pendik oy oranları karar.com'da

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için nefesini tuttu. Sandıklardan gelen son dakika haberlerine kilitlendi. Pendik seçim sonuçları 2019 da özellikle İstanbul yerel seçim sonuçları açısından önemli. Pendik AK Parti CHP oy oranları, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı oy oranlarını seçim 2019 sayfamızda aktarıyoruz. Pendik'te AK Parti Ahmet Cin, CHP ise Mehmet Salih Usta ile yarıştı. Diğer yandan CHP adayını İYİ Parti seçmeni ve dile getirilmese de HDP seçmeni destekleyecek. İşte Pendik seçim sonucu son durum canlı yayını...

Türkiye yerel yöneticilerini belirlemek için sandığa gitti. Gözler sandıklardan gelecek sonuçlarda. 2019 Pendik seçim sonuçları da merakla bekleniyor. AK Parti Ahmet Cin, CHP Mehmet Salih Usta ile yarıştı. AK Partili Metin Cin'i MHP seçmeni CHP'li Mehmet Salih Usta'yı İYİ Parti seçmeni destekledi. Cumhur İttifakı (AK Parti - MHP) ile Millet İttifakı (CHP İYİ Parti) Pendik oy oranları, önde olan aday ve diğer detayları aşağıdaki linten canlı olarak takip edebilrisiniz. 

PENDİK SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYINIZ

PENDİK SEÇİM SONUÇLARINDA AK PARTİ Mİ CHP Mİ ÖNDE?

Pendik seçim sonuçlarında AK Parti mi CHP mi önde? DHP tabanının oyları CHP'ye gitti mi? Bu soruların cevamı merakla bekleniyor. Daha önceki seçim sonuçları ve anketler ise AK Parti'nin ilçede seçmi kazanacağını gösteriyor. 

 19-03/30/pendik.png

24 Haziran seçim Pendik sonuçlarına göre AK Parti yüzde 48.4, CHP yüzde 22.3, MHP yüzde 11.1, HDP yüzde 8.1, İYİ Parti yüzde 8 oranında oy aldı.

19-03/31/pendik2014.jpg
Pendik 2014 yerel seçim sonuçlarına göre de AK Parti önde. 

Pendik seçim sonuçları 2019 için yapılan anketler de AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerini kazanacağını gösteriyor. 

ORC'nin son anketinde tablo şu şekilde: 

Cumhur İttifakı adayı: %47,5
Millet ittifakı adayı: %41,6
Kararsız: %9,1
Diğer: %1,8
Pendik – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %49,4
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %42,3
Kararsız: %6,9
Diğer: %1,4

ADA Araştırmanın Pendik seçim sonuçlarına ilişkin anketinde de AK Parti yüzde 53,4 CHP yüzde 36.8 oy alıyor. 

AK PARTİ'NİN PENDİK ADAYI AHMET CİN

31 Mart yerel seçimlerinde Pendik’ten AK Parti Ahmet Cin'i aday gösterdi. Ahmet Cin'i Pendik'te ittifak ortağı MHP de destekleyecek. Peki Ahmet Cin kimdir? İşte detaylar.

19-03/30/ahmet-cin.jpg

Sakarya'da doğmuştur. İlkokulu Sakarya'da, ortaöğrenimini İstanbul Pendik'te tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitiren Ahmet Cin, askerlik hizmetini Amasya'da yapmıştır.

Pendik'te mühendislik plastikleri imalat ve ihracatı yapan şirketi ile sanayi sektöründe hizmet vermekte olan Cin, aynı zamanda Mali Müşavir'dir. Siyasete, Refah Partisi Pendik İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamış, Fazilet Partisi Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı yapmıştır.

 19-03/30/mehmet-salih-usta.jpg

CHP'NİN PENDİK ADAYI MEHMET SALİH USTA KİMDİR?

1962 yılında Rize İli Çayeli İlçesinde dünyaya geldi.1992 yılında Tezel Eğitim Kurumlarını kurdu ve Pendik’te faaliyet gösteren 2 özel okulu vardır. Mehmet Salih Usta, evli ve üç çocuk sahibidir.

Mehmet Salih Usta, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İstanbul İli, Pendik İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, seçmenin yüzde 50,7'si kadın, yüzde 49,3'ü ise erkek. En fazla seçmen, 10 milyon 560 bin 963 ile İstanbul, en az seçmen ise 58 bin 562 ile Bayburt'ta bulunuyor. 

İSTANBUL YEREL SEÇİM 2019 NOTLARI

Yerel seçimlere 8 bin 270 adaydan 630'u, bağımsız olarak girecek. Bu adaylardan 71'i büyükşehir belediye başkanı olabilmek için yarışacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı en çok bağımsız aday sayısıyla dikkat çekti. İstanbul'da 24, Ankara ve Diyarbakır'da 5, İzmir'de ise bağımsız 4 aday büyükşehir belediye başkanlığına talip.

İttifak kapsamında AK Parti, Adana, Manisa ve Mersin'de MHP adaylarını, MHP ise diğer 27 büyükşehirde AK Parti adaylarını destekleyecek.

İki parti, büyükşehirler dışında 21 ilde daha ittifak yapacak. MHP; Rize, Ağrı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Giresun, Hakkari, Muş, Siirt, Sinop, Şırnak, Ardahan ve Yalova'da AK Parti'nin adaylarını destekleyecek. AK Parti ise Iğdır, Kars, Kırklareli ve Osmaniye'de MHP'nin adaylarına destek verecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN