Pervin Buldan: CHP'ye oy vermeyi sindiremeyen 200 bin seçmeni sandığa taşıyacağız

Pervin Buldan: CHP'ye oy vermeyi sindiremeyen 200 bin seçmeni sandığa taşıyacağız

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada "CHP'ye oy vermeyi sindiremeyen 200 bin seçmeni sandığa taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan, HDP'nin, tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde açık ve net bir tavrı olduğunu vurguladı. Buldan bu tavrı da, "AK Parti'ye kaybettirmek ve demokrasi güçlerinin kazanması" olarak açıkladı.

Buldan, önümüzdeki hafta HDP olarak İstanbul'da eş başkanlar dahil sahada çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.

HEDEF 200 BİN HDP SEÇMENİ

HDP Eş Genel Başkanı partisinin salı günkü grup toplantısında, İmamoğlu'nun seçimi "250 bin farkla alacağını" söylemiş, bu açıklama kimi çevrelerde "ikna edici" bulunmamıştı.

Bir grup gazetecinin sorularını yanıtlayan Buldan, "Bizim tabanımızda 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen yaklaşık 200 bin seçmenimiz var. Biz o seçmenimizi de sandığa götürmek üzerinden bir çalışma başlatıyoruz" dedi. Buldan, 200 bin seçmenin CHP2ye oy vermeyi sindiremeyen seçmenler olduğunu söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN