PKK'lı Kalkan ve Hozat, HDP'nin Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı

PKK'lı Kalkan ve Hozat, HDP'nin Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı

PKK'nın sözde lider kadrosundan Duran Kalkan ve Bese Hozat, 23 Haziran seçimlerinde HDP'nin Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.

Terör örgütü PKK, 23 Haziran’da yeniden yapılması kararı alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde HDP’nin Ekrem İmamoğlu için çalışacağını duyurdu.

BESE HOZAT AÇIKLADI

Örgütün ele başlarından “Bese Hozat” kod adlı Hülya Oran, İmamoğlu’nu destekleyeceklerini söyledi. Hozat, AK Parti ve MHP’ye karşı bütünleşme çağrısında bulundu. 31 Mart’ta HDP’nin CHP’ye destek verdiğini hatırlatan Hozat “Biz inanıyoruz ki, 23 Haziran’da da bu strateji başarı kazanacaktır. Oluşan güç birliğini HDP destekleyecektir” dedi.

Cumhur İttifakı’na karşı pozisyon alan aday kim olursa olsun arkasında olacaklarını söyleyen Hozat “Ekrem İmamoğlu destekleyecektir. Bu konuda tavır bellidir ve değişiklik yoktur” diye konuştu.

Kandil’in mesajını HDP’li Ertuğrul Kürkçü sosyal medya hesabından duyurdu. Kürkçü bir süre önce “HDP demokratik muhalefetin aklıdır, ruhudur, vicdanıdır, tahammülüdür. HDP’siz 31 Mart olmazdı, HDP’siz bir gelecek de olmayacak” şeklinde açıklama yapmış ve CHP’ye “Seçim sonucunu bize borçlusunuz” mesajı vermişti.

BİR AÇIKLAMA DA DURAN KALKAN'DAN

Kandil’deki PKK elebaşlarından Duran Kalkan’dan da İmamoğlu’na ‘uyarı’ mesajı geldi. Kalkan, “CHP’liler, seçilmiş insanlar dikkatli durmalılar. Ekrem İmamoğlu, “Herkesi kucaklayacağım” dedi. İyi de oy verenleri unutmamalı. Öyle ters şeylere girmemeli girerse toplum onu geri almasını da bilir.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN