Rize seçim sonuçları 2019: 31 Mart Rize AK Parti oy oranı CHP oy oranı!

Rize seçim sonuçları 2019: 31 Mart Rize AK Parti oy oranı CHP oy oranı!

31 Mart Rize seçim sonuçları, partilerin oy dağılımı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de de yerel seçim sonucu AK Parti'li Rahmi Metin'in alacağı oy oranına kilitlenmiş durumda. Cumhur İttifakı adayı olarak Rize belediye başkanlığı için yarışan Metin oyları arttırabilecek mi? CHP Ayhan Akyüz, İYİ Parti Yakup Özkan, Saadet Partisi ise Muhammet Kaçar ile seçime girdi. 31 Mart Rize seçim sonuçları, AK Parti MHP CHP İYİ Parti'nin Rize oy oranları seçim 2019 sayfamızda.

Türkiye belediye seçimlerine gidiyor. 2019 Rize seçim sonuçları, Rize'de Cumhur İttifakı ve partilerin aldığı oy oranları, ilçe ilçe Rize oy oranları haberimizde. Birçok ilde ittifak kuran AK Parti ve MHP, Rize'de de Cumhur İttifakı adayı Rahmi Metin ile seçime girdi. CHP ve İYİ Parti ise diğer illerin aksine Rize'de ittifak ile değil kendi adaylarıyla zafere ulaşmaya çalışacka. 31 Mart Rize yerel seçimlerinde CHP Ayhan Akyüz, İYİ Parti Yakup Özkan, Saadet Partisi ise Muhammet Kaçar ile seçime girdi. Rize yerel seçim sonuçlarında Cumhur İttifakı oy oranı, CHP ve İYİ Parti'nin oy oranı anlık olarak haberimizde. İşte anlık 31 Mart Rize seçim sonuçları...

RİZE SEÇİM SONUÇLAR: RİZE'DE HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALDI?

31 Mart Rize seçim sonuçları anlık olarak haberimizde. Yerel seçimler belediye başkanlarını yeniden belirlerken, diğer yandan da parti ve ittifakların savaşlarına sahne olacak. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı adayı Rahmi Metin ile Rize'de seçime girdi. CHP ise İYİ Parti ile ittifak kurmayarak kendi adayı Ayhan Akyüz'ü çıkardı. 2019 Rize seçim sonuçları, partilerin aldığı oy oranları, ilçe ilçe Rize seçim sonuçları ve seçime dair son gelişmeler anlık olarak Karar.com'da.

Rize anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz. 

 19-03/19/rize.jpg

AK Parti Rahmi Metin (Cumhur İttifakı), SP Muhammet Kaçar, İYİ Parti Yakup Özkan, CHP Ayhan Akyüz 31 Mart yerel seçimlerinde Rize'de belediye başkanlığı için yarışacak.

24 Haziran genel seçimleri Rize seçim sonuçlarına bakıldığında AK Parti'nin gözle görülür bir üstünlüğü olduğu göze çarpıyor. AÇılan sandıklarda AK Parti oyların yüzde 64.8'ini alarak en yüksek oy oranlarından birisine ulaştı. CHP'nin oyu ise yüzde 13 seviyelerinde kaldı.

19-03/19/1.png

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise 24 Haziran 2018'de Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 76.9'unu aldı. Muharrem İnce'nin oy oranı ise yüzde 16.6'da kaldı.

RİZE'DE CUMHUR İTTİFAKI ADAYI RAHMİ METİN

Cumhur İttifakı (AK Parti-MHP) Rize'de ortak aday çıkardı. Rahmi Metin kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte detaylar.

19-03/19/rahmi-metin.jpeg
AK Parti'nin Rize adayı Rahmi Metin'i MHP de destekleyecek

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Rize Belediye Başkan Adayı olarak Rahmi Metin’i açıkladı. Peki, Rahmi Metin kimdir?

AK Parti’de, Rize Belediye Başkan Adayı olarak Rahmi Metin açıklandı. 26 Kasım 1969 tarihinde Rize doğan Rahmi Metin, Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. 2012-2014 yılları arasında Erciyes Üniversitesi’nde Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans tezini yaptı.

2004 yılında mahalli seçimlerde Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi seçildi ve 2009 yılına kadar Meclis Başkanlığı görevini yürüttü. Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi olarak görev aldı. Rize’de belediye başkanlığı görevini Reşat Kasap yürütüyordu.

19-03/19/akyuz.jpgCHP Rize'de ittifaka gitmedi, kendi adayı Ayha Akyüz ile seçime girdi

CHP'NİN RİZE ADAYI AYHAN AKYÜZ KİMDİR?

Cumhur İttifakı'nın ortak aday çıkardığı Rize'de CHP ittifaka gitmeden kendi adayıyla yarışa girecek. Peki Ayhan Akyüz kimdi?

Ayhan Akyüz CHP Rize belediye başkan adayı olmasıyla birlikte Ayhan Akyüz’ün kim olduğu ve hangi görevlerde bulunduğu merak ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP Rize Belediye Başkan Adayının Harita Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Harita ve Kadastro Mühendisi Ayhan Akyüz olduğu ifade edildi. CHP Rize Belediye Başkan adayı Ayhan Akyüz 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1979 ile 2010 yıllar arasında Çaykur'da Mühendis ve Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2010 Yılında emekli olan Ayhan Akyüz Harita Mühendisleri Odası Rize Şube Temsilcisi olarak görev yapıyor. 

19-03/19/yakup-ozkan.jpg

İYİ PARTİ'NİN RİZE ADAYI YAKUP ÖZKAN OLDU

CHP'nin ittifak ortaklarından İYİ Parti 31 Mart'ta Rize'de seçime kendi adayı ile giriyor. Yakup Özkan kimdir, nerelidir?

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kalan partilerin belediye başkan adayları da belli olmaya başladı. İYİ Parti'nin Rize Belediye Başkan adayı da Yakup Özkan oldu; genel başkan Meral Akşener, Yakup Özkan'ın adını açıkladı peki Yakup Özkan kimdir ve nereli?

27 Aralık 1947 tarihinde Rize'nin İslampaşa Mahallesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. 1970 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'ne girdi. Daha sonra Rize Lisesinde sırasıyla öğretmenlik ve müdürlük görevlerini yürüttü. 1986 Haziran ayına kadar bu görevi sürdürdü. Ağustos 1988'de Milli Eğitim Bakanlığına, Bakanlık Müfettişi olarak atandı. 2015 yılında ise Başmüfettiş olarak emekliye ayrıldı. Şimdi ise İYİ Parti Rize Belediye Başkan Adayı oldu.

Rize'de partilerin belediye başkan adayları:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Rize merkez: Rahmi Metin (Cumhur İttifakı)

Ardeşen: Avni Kahya

Çamlıhemşin: Osman Haşimoğlu

Çayeli: Mustafa Baltacı

Derepazarı: Ahmet Ayhan Yıldız

Fındıklı: Mustafa Kazım Zorlu (Cumhur İttifakı)

Güneysu: Rıfat Özer (Cumhur İttifakı)

Hemşin: Halim Kazım Bekar

İkizdere: Ali Fuat Yıldırım

İyidere: Saffet Mete

Kalkandere: Kenan Yıldırım

Pazar: Ahmet Basa

Cumhuriyet Halk Partisi

Rize merkez: Ayhan Akyüz

Ardeşen: Tahsin Bekir Yazıcı (Millet İttifakı)

Fındıklı: Ercüment Şahin Çervatoğlu (Millet İttifakı)

Hemşin: Şakir Bozak (Millet İttifakı)

Pazar: Kazım Balta

Milliyetçi Hareket Partisi

Ardeşen: Remzi Kutanoğlu

Çayeli: İsmail Hakkı Çiftçi

İyidere: Osman Mete

Hemşin: Muhammet Sağlam

Çamlıhemşin: Eyüphan Zararsız

Derepazarı: Selim Metin

Kalkandere: Abdullah Çakmak

İkizdere: Hakan Karagöz

Pazar: Gülşah Bilaloğlu

İYİ Parti

Rize merkez: Yakup Özkan

Çayeli: Meliha Çomoğlu (Millet İttifakı)

Pazar: Tayfun Tan

Güneysu: Sefer Özer (Millet İttifakı)

Kalkandere: Pınar Ömeroğlu

İkizdere: Pambuli Tüfenk

İyidere: Ali şükrü Karaman

Saadet Partisi

Rize merkez: Muhammet Kaçar

Ardeşen: Sait Eksilmez

Çayeli: Hamza Yılancı

İyidere: Mustafa Aydın Kartal

Pazar: Hasan Taşkın

Güneysu: Vahdet Erdoğan

Hemşin: Abdülkadir Çelik

Fındıklı: Onur Öztürk

Çamlıhemşin: İbrahim Döne

Derepazarı: Beytullah Yılmaz

Kalkandere: Mehmet Özdemir

İkizdere: İlyas Taşkın

Bağımsız Türkiye Partisi

Rize merkez: Kemal Pehlivanlar

Ardeşen: Sedat Gerz

Çamlıhemşin: Şenol Öksüz

Çayeli: Ümit Nebioğlu

Derepazarı: Gülten Artan

Fındıklı: Necat Demir

Güneysu: Zafer Aktaş

Hemşin: Hacer Kal

İkizdere: Yusuf Reşit Beyazal

İyidere: Abdullah Karabela

Kalkandere: Cumali Akgenç

Pazar: Fatih Deniz

Demokrat Sol Parti

Rize merkez: Yunus Bayraktar

Çayeli Sinem Marangoz

Pazar: Hamdi Bayraktar

Vatan Partisi

Rize merkez: Salih Öksüz

Türkiye Komünist Partisi

Rize merkez: Savaş Sarı

Bağımsız adaylar

Çamlıhemşin: Saim Yılmaz

 

31 Mart Rize seçim sonuçları, partilerin oy dağılımı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de de yerel seçim sonucu AK Parti'li Rahmi Metin'in alacağı oy oranına kilitlenmiş durumda. Cumhur İttifakı adayı olarak Rize belediye başkanlığı için yarışan Metin oyları arttırabilecek mi? CHP Ayhan Akyüz, İYİ Parti Yakup Özkan, Saadet Partisi ise Muhammet Kaçar ile seçime girdi. 31 Mart Rize seçim sonuçları, AK Parti MHP CHP İYİ Parti'nin Rize oy oranları seçim 2019 sayfamızda.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN