Sarıyer 23 Haziran seçim sonuçları son durum | Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Sırıyer oy oranı

Sarıyer 23 Haziran seçim sonuçları son durum | Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Sırıyer oy oranı

Son dakika seçim haberi: 23 Haziran Sarıyer seçim sonuçları anlık olarak seçim 2019 sayfasında paylaşıyoruz. Ekrem İmamoğlu Sarıyer oy oranı Binali Yıldırım oy yüzdesi son dakika haberleriyle karar.com'da. 31 Mart seçim sonuçlarına göre CHP’nin önde olduğu ilçede 23 Haziran son durum dakika dakika haritalara yansıyor. Peki Sarıyer Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? 23 Haziran Sarıyer Binali Yıldırım kaç oy aldı? İşte Sarıyer seçim sonuçları son durum...

Türkiye'nin pür dikkat takip ettiği 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları için veriler paylaşılıyor. Sandıkların açılmasının ardından Sarıyer seçim sonuçları ne? Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım Sarıyer oy oranı kaç? Tüm bu soruların yanıtını karar.com seçim 2019 sayfasında anlık olarak aktarıyoruz. 31 Mart seçim sonuçlarına göre, İBB için 249 bin 257 seçmenin yer aldığı Sarıyer’de CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na 113 bin 392, AK Parti adayı Binali Yıldırım'a 87 bin 346 oy çıkmıştı. Saadet Partisi bin 505, BTP 498, TKP 259, Vatan Partisi 412, DP 310 ve DSP 626 oy almıştı. 23 Haziran İBB Sarıyer seçimlerine de KARAR.COM Seçim 2019 sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

23 HAZİRAN SARIYER SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

23 Haziran Sarıyer seçim sonuçları, Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım arasındaki oy farkı en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Ancak 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Sarıyer'de ilçe belediyede CHP’nn adayı CHP ve İYİ Parti'nin kurduğu Millet İttifakı adayı Şükrü Genç, yüzde 55,97 oy oranı ve 114 bin 810 oy ile sandıktan birinci çıkmıştı. AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Salih Bayraktar ise yüzde 41,45 oy oranı ve 85 bin 35 oy alarak seçimlerde ikinci olmuştu. Saadet Partisi yüzde 0,96, DSP yüzde 0,60, BBP yüzde 0,59, Vatan Partisi yüzde 0,16, bağımsız adaylar yüzde 0,16 ve diğer partiler ise yüzde 0,12 oy almıştı. 23 Haziran Sarıyer seçimleri için de aşağıdaki linke tıklamanız yeterli…

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561192105.jpg

SARIYER 31 MART BELEDİYE MECLİS SONUÇLARI

Sarıyer'de belediye meclis seçimlerinde ise CHP 108 bin 788, AK Parti 85 bin 69, HDP 3 bin 13, Saadet Partisi 2 bin 800, BBP bin 690, DSP bin 370, TKP 668, Vatan Partisi 377 ve BTP 293 oy aldı.

19-06/22/sariyer-secim-sonuclari.jpgSol taraftaki görsel, Sarıyel ilçe belediye seçim sonuçları, sağdaki ise belediye meclis üyesi sonuçları

SARIYER'DE GÖZLER KARARSIZ SEÇMENLERDE

249 bin 257 seçmenin yer aldığı Sarıyer seçim sonuçları İBB başkanının kim olacağına etki edecek öneme sahip. 31 Mart'ta hemen hemen 50 bin seçmen sandığa gitmemişti. Kararsız seçmenlerin ne yönde oy kullanacağı 23 Haziran akşamı belli olacak İBB seçimleri için çok önemli. Kararsız seçmenler Binali Yıldırım'a mı yoksa Ekrem İmamoğlu'na mı oy verecek?

23 HAZİRAN ANKETLERİNDE DURUM NE?

ORC Araştırma, 15 Haziran'da, İstanbul seçimlerine yönelik anket sonuçlarını ve açıklamış ve o gün yaptığı açıklamada "son anket çalışmasının 21 Haziran'da duyurulacağı" belirtilmişti.

YAYINLANAN ANKET SONUCU İSE ŞU ŞEKİLDE:

Binli Yıldırım: %49,8
Ekrem İmamoğlu: %49,4
Diğer: %0,8

19-06/22/220620190731381632979.jpg

ANKET SONUÇLARINDA KİM ÖNDE?

ORC araştırma şirketinin yaptığı ikinci anket çalışmasının sonucu geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Araştırmada vatandaşlara, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusu yöneltildi.

12-14 Haziran 2019 tarihleri arasında 6580 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan bu araştırmaya göre AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oy oranını yükselterek %48,3’e çıkardı. CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ise %47,7 oy aldı. Diğer kategorisinde 0,6, kararsız kategorisinde ise %3,6 oy oranı oldu.

METROPOLL'E GÖRE İMAMOĞLU ÖNDE

Metropoll’ün açıkladığı son ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 51,2 ile yarışı önde götürürken, Binali Yıldırım’ın oyu ise yüzde 39,7 oldu. Ankete göre, CHP seçmeninin yüzde 98’i İmamoğlu’nu desteklerken, AK Parti seçmeninin ise yüzde 80’i Yıldırım’ı destekliyor. Ankette MHP tabanının yüzde 18’in kararsız olduğu sonucu çıktı. Metropoll’ün sunduğu karşılaştırmalı verilerde ise YSK’nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na sunulan destek mart ayında yüzde 38,9 seviyesindeyken, haziran ayında bu oran yüzde 51,2’ye kadar yükseldi.

19-06/22/n-1561192048.jpg
SEÇMEN SANDIĞA GİTMEK İÇİN İSTANBUL’A KOŞUYOR

31 Mart'ın ardından tekrar kurulacak sandıklar için seçmen İstanbul’a akın ediyor. Otobüs firmaları ek seferler koymasına rağmen talebe yetişemiyor. Seçime katılımın rekor düzeyde olması bekleniyor. İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda Pazar günü yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle yoğunluk sürüyor. İstanbul’a gelişlerde neredeyse bütün otobüslerde biletler tükenirken, otobüs firmaları yoğunluğu karşılayabilmek için ek seferler düzenliyor.

23 Haziran Pazar günü yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri nedeniyle İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketlilik başladı. İstanbul’a geliş biletleri hızla tükenirken otobüs firmaları artan talebi karşılamak için ek seferlere başladı. Firmalar yoğunluğa cevap verebilmek için Ulaştırma Bakanlığından D2 belgeli otobüsleri kullanabilmek için 26 Haziran’a kadar izin aldı.

Yoğunluğun ayın 17’sinden itibaren başladığını ve artarak devam eden talepleri karşılayabilmek için ek seferler düzenlendiğini belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkan Yardımcısı Şenol Ayyıldız, “Seçim arifesinde diğer illerimizde olan konuklarımızdan yoğun bir talep var. Ayın 17’sinde başlayan bir yoğunluk var. Çok büyük bir talep var. İstanbul istikametine gelen araçlarımız dolu. İstanbul boşalmıyor İstanbul seçimi bekliyor” ifadelerini kullandı. Seçim dolayısıyla otogarda yoğunluğun olduğunu ve sürekli yolcu taşıdıklarını belirten taksici Faysal Demir “Yoğunluk çok. Hiç durmuyoruz. Vatandaşlar oy kullanmak için geliyor. Gelen çok giden yok” şeklinde konuştu. Trabzon ve Karadeniz bölgesinden İstanbul’a yoğunluğun oldukça fazla olduğunu belirten otobüs Şoförü Mustafa Civelek ise “Talep çok fazla yolcu çok insanlar seçim için geliyor bizde getiriyoruz. Trabzon’dan Karadeniz’den bu tarafa bir yoğunluk” diye konuştu.

Seferlerdeki yoğunluğa partilerin seçmeni oylarını kullanma için ikna yarışı de etkiliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Çalışmalarımız planlandığı gibi sürüyor, kaydı İstanbul’da bulunan seçmenler için bulundukları illerden araç kaldıracağız. Tüm talepler il başkanlıklarımızda toplandı. O çerçevede sayılar belirlendi araçlar ayarlandı” derken İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Emir Sami İşmen ise “İl dışından gelecekler var, örneğin Kahramanmaraş’tan 3-4 otobüs, Antalya’dan 7 otobüs gelecek. Antalya, Trabzon gibi birçok il teşkilatımız kendi ekipleriyle İstanbul’da. Türkiye genelinden destek çok. Elimizden geldiği ölçülerde destek oluyoruz” diyor.

ORTAK YAYINDA YILDIRIM-İMAMOĞLU TARTIŞMASINDA CEVAPLANMAYAN SORULAR

İstanbul adayları Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım'ın dün katıldıkları tartışma programında, iki ismin de cevaplamadığı bazı sorular oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında açık oturumda bir araya geldi.

Program sırasında İstanbul'un iki adayının birbirinin iddialarını yalanladığı dakikalar oldu. Ayrıca İmamoğlu ve Yıldırım'ın karşılıklı yönelttikleri bazı sorular cevapsız kaldı.

İŞTE YALANLANAN KONULAR VE CEVAPSIZ KALAN SORULAR:

-Binali Yıldırım, rakibi Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü ilçesinde 11 kreş sözü verip sadece birini açabildiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu bu iddiaya yanıt vermedi.

-İmamoğlu ve Yıldırım İstanbul'un nüfusu konusunda anlaşamadı. İmamoğlu 16 milyon olduğunu söylerken Yıldırım bu sayının yanlış olduğunu, nüfusun 15 milyon olduğunu kaydetti.

OY FARKI CİDDİ ŞEKİLDE TARTIŞILDI

-İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinde oyların yeniden sayımı başlamadan önce aradaki oy farkının 24 bin 57 olduğunu söylerken Yıldırım bu farkın 29 bin civarında olduğunu iddia etti.

-Moderatör İsmail Küçükkaya'nın İstanbul'un Marmaray toplu taşıma sisteminde kullanılan bazı vagonların depolarda çürümeye terk edildiği iddialarının araştırılması talebine Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım iddiaların halihazırda çürütüldüğünü söyledi.

-İmamoğlu, denetimden geçmiş Sayıştay raporuna göre 5 yıllık zararın 5 yılda 753 milyon TL olduğunu açıklarken Yıldırım'ın açıklamalarında veriler bu sayıdan farklıydı.

AA TARTIŞMASI DEVAM ETTİ

-Ekrem İmamoğlu 31 Mart gecesi oy sayımına dair veri akışını kesen Anadolu Ajansı (AA) ile AK Parti adayının görüştüğünü iddia etti. İmamoğlu "AA ile görüşmedik, açıklamasına inanmıyorum." derken Yıldırım, "Ben AA ile görüşmedim. Görüşsem, görüştüm derim." şeklinde konuştu.

-İmamoğlu'nun bazı vakıflara ve derneklere nakdi yardım yapıldığını söylemesine karşın Yıldırım "Hiçbir şekilde belediyeler bu kuruluşlara nakdi destek olamaz." dedi.

ORDU VALİSİ'NE HAKARET KONUSU

-Ordu valisine hakaret edip etmediği sorusuna cevap veren İmamoğlu, "Hakaret etmedim. 'Basitleşmiştir' dedim. Valinin 1 ay öncesinden bize hakaretleri var. Bakacağız. Bize Pontuslu dediler buna da cevap verilsin." diye konuştu. Yıldırım ise buna "Aslında şimdi validen özür dilemesi gerekir demiştim. Şimdi başka bir şey diyorum, İstanbullulardan, milletten özür dilemesi gerekir. Çünkü millete yalan söylemiştir İsmail Bey." karşılığı verdi.

VIP KRİZİ TARTIŞMASI: BASİTLEŞMİŞTİR LAFI HAKARETSE...

Ekrem İmamoğlu: Biz orada miting değil bayramlaşma çağrısı yaptık. Ama muazzam bir karşılamaya dönmüştür. Bu muazzam süreç bence bir tuzakla sona erdirilmek istenmiştir. Benim oradaki tavırlarım netti. Nasıl sükûnete çağırdığım belli. Benim VIP diye bir derdim yok. Benim öyle bir sıkıntım yok. VIP süreçlerinin çok daha netleşmesi gerekir bu ülkede. Ben söylediğimi anlattım. Ben ne söylediğimi biliyorum. Ama bu konu İstanbullunun konusu değil. Hakaret etmedim. 'Basitleşmiştir' demek hakaret etmekse… 'Basitleşmiştir' lafı bu kadar rahatsız ediyor ama bize 'Pontus' dediler 'terörist' dediler bu kimseyi rahatsız etmiyor.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın bir araya geldiği canlı yayında 'Ordu valisine hakaret' sorusu polemiğe yol açtı. İmamoğlu, "Ben 'Vali basitlik yaptı' dedim. Basitlik hakaret etmekse, evet hakaret ettim" derken; Binali Yıldırım, "Özür dilemek zorundadır" karşılığını verdi.
Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın 'Ordu Valisine hakaret ettiniz mi sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, "Ben 'Vali basitlik yaptı' dedim. Basitlik hakaret etmekse, evet hakaret ettim" dedi.

Yıldırım ise "Ekrem bey zamanında kabul etse özür dilese iş bitmişti. Fakat iki gün düşündükten sonra 'Basitlik dedim' diyerek işin içinden çıkmaya çalıştı. Validen ve İstanbul halkından, Türk milletinden özür dilemek zorundadır" dedi.

O soru ve cevap şöyle:

İsmail Küçükkaya: Karadeniz’de çok kalabalık mitingler yaptınız ama Ordu’da yaşanan olay çok konuşuldu. VIP’de ne oldu, neden oldu neden sinirlendiniz ve bir Vali’ye hakaret ettiniz mi?

VIP KRİZİ TARTIŞMASI: BASİTLEŞMİŞTİR LAFI HAKARETSE...

Ekrem İmamoğlu: Biz orada miting değil bayramlaşma çağrısı yaptık. Ama muazzam bir karşılamaya dönmüştür. Bu muazzam süreç bence bir tuzakla sona erdirilmek istenmiştir. Benim oradaki tavırlarım netti. Nasıl sükûnete çağırdığım belli. Benim VIP diye bir derdim yok. Benim öyle bir sıkıntım yok. VIP süreçlerinin çok daha netleşmesi gerekir bu ülkede. Ben söylediğimi anlattım. Ben ne söylediğimi biliyorum. Ama bu konu İstanbullunun konusu değil. Hakaret etmedim. 'Basitleşmiştir' demek hakaret etmekse… 'Basitleşmiştir' lafı bu kadar rahatsız ediyor ama bize 'Pontus' dediler 'terörist' dediler bu kimseyi rahatsız etmiyor.

Ekrem İmamoğlu Sarıyer oy oranı Binali Yıldırım oy yüzdesi son dakika haberleriyle karar.com'da. 31 Mart seçim sonuçlarına göre CHP’nin önde olduğu ilçede 23 Haziran seçim sonçları dakika dakika haritalara yansıyor:

23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN