Sinop seçim sonucu son durum | 2019 Sinop seçim sonuçları kim kazandı

Sinop seçim sonucu son durum | 2019 Sinop seçim sonuçları kim kazandı

31 Mart gecesi yerel seçimlerini anlık olarak aktaran karar.com Sinop seçim sonuçlarını da sayfalarına yansıtıyor... Seçim özel sayfamızdan Sinop'ta Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Sinop seçim sonucu partilerin oy oranları dakika dakika izlenebilecek. AK Parti'li Ali Çöpçü Cumhur İttifakı adına, CHP'li Barış Ayhan Millet İttifakı adına yarıştı. İki partinin de güçlü olduğu kentte birçok ilde olduğu ittifaklar yarışı heyecanla takip ediliyor.

31 Mart Sinop seçim sonuçları, Ali Çöpçü (Cumhur İttifakı), Barış Ayhan (Millet İttifakı) oy oranları ile birlikte Karar.com seçim 2019 sayfasında... .Türkiye, iktidarın 'beka' sorunu olarak adlandırdığı son yılların en kritik seçimlerinden birisine gidiyor. Birçok ilde olduğu gibi partiler Sinop'ta da ittifak kurdular. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı adayını CHP ve İYİ Parti ise Millet İttifakı adayını çıkardı. Peki 2019 Sinop seçimlerinde kim önde? Hangi parti, hangi aday yarışı önde götürecek? Sürekli güncellenen verilerle sayfalarımızdan Sinop'ta hangi parti/aday önde, AK Parti, İYİ Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi'nin oy oranları ne? Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı Sinop oy oranlarını an be an Karar.com sayfasında.

SİNOP'TA HANGİ PARTİ ÖNDE? CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI?

2019 Sinop seçimlerinde kim önde? Cumur İttifakı adayı Ali Çöpçü mü, Millet İttifakı adayı Barış Ayhan mı? Türkiye 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere odaklandı. Sinop'taki yerel seçim sonuçları Karadeniz bölgesinin oy dağılımını etkileyecek. Adayların birbirine yakın oy potansiyeline sahip olması kıran kırana bir seçimin de habercisi.  

19-03/22/sinop.jpg

Sinop anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle yukarıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz.

24 Haziran sonuçlarına bakıldığında 31 Mart Sinop seçim sonuçlarıyla ilgili yorum ve analiz yapmak mümkün olabilir. 

19-03/22/sinop-secim.jpg

24 Haziran 2018'de AK Parti Sinop'ta oyların yüzde 55.3'ünü aldı. MHP ise yüzde 7.2 oy aldı. Millet İttifakı partilerinden CHP oyların yüzde 24.2'sini alırken, İYİ Parti ise yüzde 9.3 oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Bu tabloya bakıldığında Cumhur İttifakı yaklaşık yüzde 63 oranında oy potansiyeline sahipken Millet İttifakı yüzde 32 dolaylarında bir oya sahip olacak.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI ALİ ÇÖPÇÜ KİMDİR? 

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Sinop Belediye Başkan adayı oldu. Peki Ali Çöpçü kimdir? İşte Belediye Başkanı olan Ali Çöpçü'nin biyografisi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ali Çöpçü'nün belediye başkanlığı adaylığını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.  Sinop'un daha iyi yönetilmesi hak ettiğini vurgulayan Özçelik, "İnşallah 31 Mart bir milat olacak ve Sinop, Ali Çöpçü başkanımız ve ekibiyle buluşacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz." dedi. 

19-03/19/ali-copcu.jpg
Ali Çöpçü'nün MHP oylarının desteğiyle de Sinop'ta zafere ulaşması bekleniyor

Sinop'ta 1981 yılında doğan Ali Çöpçü, ilk, orta ve lise öğrenimimi kentte tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Çöpçü, analiz, denetim ve muhasebe alanlarında eğitim aldı. İki dönemdir AK Parti Sinop İl Başkanlığı görevinde bulunan Çöpçü, evli ve bir çocuk babası. 

MİLLET İTTİFAKI'NIN SİNOP ADAYI BARIŞ AYHAN

Millet İttifakı Sinop'ta ortak aday çıkardı. CHP'nin adayı Barış Ayhan'ı İYİ Parti de destekleyecek. Peki Barış Ayhan kimdir, nerelidi? İşte detaylar.

CHP Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan 1974 yılında dünyaya geldi. İlk orta ve lise öğrenimini Sinop’ta tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1998 yılında mezun oldu.

Askerlik görevini yedek subay olarak tamamladı. 2002 yılına kadar İstanbul’da pazarlama ve finans sektöründe ticari faaliyetlerini sürdüren Barış Ayhan, 2002 yılında Sinop’ta İnşaat sektöründe faaliyet sürdüren Yapı Market Firmasını kurdu.

19-03/19/baris-ayhan.jpg
Millet İttifakı adayı CHP'li Barış Ayhan

2003 yılında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde yönetim kurulu üyesi seçildi. İl Saymanlığı görevinde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde Sinop Belediyesi Meclis üyesi seçildi. 2015 yılında gerçekleşen 36. Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına ve Kurultay Delegeliğine seçildi.

2018 yılında gerçekleşen 37.Olağan İl Kongresinde ikinci kez İl başkanı ve Kurultay delegesi seçildi. Bir dönem Sinop Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeliği de yapan Barış Ayhan, birçok kitle örgütü, sivil toplum kuruluşu ve spor kulübünün üyesidir.

Öğretmen Hanife Ayhan ile evli ve iki kız çocuk babası olan Barış Ayhan İngilizce bilmektedir.

SİNOP'TA KESİN ADAY LİSTESİ BELLİ OLDU

Sinop'ta 2019 yerel seçimlerinde yarışacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Sinop'ta, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak siyasi partilerin ve bağımsız adayların il ve ilçe seçim kurullarına sunduğu geçici adaylistelerindeki incelemeler tamamlandı.

İtiraz sürecinin sona ermesinin ardından, bağımsız adaylar dahil kesin aday listeleri seçim kurullarınca ilan edildi.

Kesinleşen listelere göre Sinop'ta siyasi partilerin belediye başkan adayları şunlar:

Adalet ve Kalkınma Partisi

Sinop merkez: Ali Çöpçü (Cumhur İttifakı)

Boyabat: Şefik Çakıcı

Erfelek: Mehmet Uzun

Ayancık: Recep Ak

Gerze: Cevat Şensoy

Saraydüzü: Hasan Peker

Durağan: Ahmet Kılıçaslan

Dikmen: Adnan Acar

Türkeli: Veysel Şahin

Cumhuriyet Halk Partisi

Sinop Merkez : Barış Ayhan (Millet İttifakı)

Dikmen: Saim İstanbullu

Gerze: Osman Belovacıklı

Erfelek: Muzaffer Şimşek

Ayancık : Hayrettin Kaya

Durağan: Mustafa Eker

Milliyetçi Hareket Partisi

Türkeli: Halil Dilek Özcan

Durağan: Fehmi Dalkılıç

Saraydüzü: İbrahim Kanber

Gerze: Kerim Ulusoy

Dikmen: Vedat Dağlı

Ayancık: Özay Çetin

Boyabat: Şükrü Kaya

Erfelek: Abdurahman Gülen

İYİ Parti

Boyabat : Hasan Kara

Gerze: Cemal Yıldız

Durağan: Ümit Demir

Saraydüzü : Kadir Çiçek

 Saadet Partisi

Sinop Merkez: Sefa Yalın

Ayancık: Cumhur Övet

Boyabat: Birol Aydın

Dikmen: Bekir Aydın

Durağan: Necati Çördükçü

Erfelek: Yücel Tuna

Gerze Mehmet Ali Yavuz

Saraydüzü: Basri Baş

Türkeli: İsmail Özcan

Demokrat Parti

Sinop merkez: Orhan Sarı

Büyük Birlik Partisi

Türkeli: Şerife Fener

Bağımsız Türkiye Partisi

Sinop merkez: Hüseyin Gül

Boyabat: Hasan Kaya

Türkiye Komünist Partisi

Sinop merkez: Cazım Akray

Vatan Partisi

Sinop merkez: Sebahattin Canık

Demokratik Sol Parti

Sinop merkez: Ahmet Nur Ceylanlı

Türkeli: Recep Keser

Boyabat: Davut Çalhan

 Bağımsız adaylar

Sinop merkez: Mete Çağdaş

Türkeli: Haşim Özcan

31 Mart gecesi yerel seçimlerini anlık olarak aktaran karar.com Sinop seçim sonuçlarını da sayfalarına yansıtıyor... Seçim özel sayfamızdan Sinop'ta Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? Sinop seçim sonucu partilerin oy oranları dakika dakika izlenebilecek. AK Parti'li Ali Çöpçü Cumhur İttifakı adına, CHP'li Barış Ayhan Millet İttifakı adına yarıştı. İki partinin de güçlü olduğu kentte birçok ilde olduğu ittifaklar yarışı heyecanla takip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN