Yalova seçim sonuçları 2019: Yalova belediye başkanlığı seçimleri son durum | 31 Mart 2019

Yalova seçim sonuçları 2019: Yalova belediye başkanlığı seçimleri son durum | 31 Mart 2019

31 Mart'ta en çok merak edilen sonuçlardan biri hiç şüphe yok Yalova seçim sonucu olacak. İttifakların yarışı 2019 Yalova seçim sonuçlarını belirleyecek. CHP'nin güçlü olduğu kentte İYİ Parti faktörüyle birlikte sürprizler şaşırtmayacak. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Yalova oy oranı, adayların oy oranı son durum bilgileriyle karar.com seçim 2019 özel sayfasında dakika dakika takip edilebiliyor. Yusuf Ziya Özdabak mı, Vefa Salman mı önde? İşte Yalova sonuçları

Yalova yerel seçim sonuçları 31 Mart seçimlerinin sonucu en çok merak edilen illerinden biri. Yusuf Ziya Öztabak ve (Cumhur İttifakı), CHP Vefa Salman (Millet İttifakı) belediye başkanlığı için yarışacak. 31 Mart Yalova seçim sonuçları, Karar.com seçim 2019'da dakika daki parti ve adayların aldığı oy oranlarıyla takip ediliyor. 

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI: CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI?

31 Mart Yalova seçim sonuçları için "Millet İttifakı mı Cumhur İttifakı mı önde?" sorusu seçim gecesi sürekli aranıyor. Yalova anlık seçim sonucu dakika dakika güncellenen verilerle aşağıdaki linkten izleyebilir, ayrıca güncel son dakika haberlere ulaşabilirsiniz.

19-03/22/yalova.jpg

İttifak adaylarının yanı sıra 2019 Yalova seçimlerinde SP Resul Genç, HDP ise Yüksel Akın ile belediye başkanlık seçimlerine giriyor.

YALOVA SEÇİM SONUÇLARI NASIL ŞEKİLLENİR?

24 Haziran sonuçlarına bakıldığında AK Parti’nin kentteki üstünlüğü göze çarpıyor. Genel seçimlerde AK Parti yüzde 44.1, CHP yüzde 28.6, İYİ Parti yüzde 9.8, HDP yüzde 8, MHP yüzde 7.8 oy aldı. Bu tabloya bakıldığında AK Parti ve MHP’nin yüzde 50’ye yakın oy potansiyeli ile bir adım önde olduğu görülüyor.

CUMHUR İTTİFAKI ADAYI YUSUF ZİYA TABAK KİMDİR?

Cumhur İttifakı Yalova’da Yusuf Ziya Öztabak’ı aday gösterdi. Sonuçları merak edilen ilde AK Partili Yusuf Ziya Öztabak belediye başkanlığı için yarışacak. Peki Yusuf Ziya Öztabak kimdir?

19-03/21/yusufziyaoztabak.jpg
Cumhur İttifakı Yalova’da Yusuf Ziya Öztabak’ı aday gösterdi

AK Parti, 2019'un mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Yalova'da Belediye Başkan adayı olarak Yusuf Ziya Öztabak'ı aday gösterecek.

Yusuf Ziya Öztabak 02.01.1963 Rize’de doğumludur. 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.Yükseköğretimini müteakip Yalova’da mesleğe başladı ve halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak mesleğini icra etmektedir. Çeşitli zamanlarda Yalova S.M.M.M Odası, Denetim, Disiplin ve Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde buldu. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda da ‘Misafir Öğretim Görevlisi’ olarak meslek dersleri verdi.

Yalova Yardım Derneği Başkanlığı görevinde bulundu; halen Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2001 yılında Yalova Ak Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Çeşitli sürelerle Mali ve İdari İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığıgörevlerinde bulundu. 2004-2009 Döneminde Yalova Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. AK Parti Meclis Grup Başkanlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. 

19-03/21/ef984877-aefc-4a4c-8ecd-c205e5c66510.jpg
Vefa Salman Millet İttifakı adına yarışacak.

MİLLET İTTİFAKI ADAYI VEFA SALMAN KİMDİR?

Vefa Salman Yalova’da 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı olarak yarışacak. Büyük bire kişneye sahne olması beklenen 2019 Yalova seçim sonuçları anlık olarak haberimizde olacak. Peki Vefa Salman kimdir?

Vefa Salman, 1965 yılında Yalova’da doğdu. 1987 yılında Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirerek iş hayatına atıldı.Yirmi yıldır Yalova’da ticari yaşamının içerisinde bulunmaktadır.

1988 yılında, Yalova’da yayınlanan tek günlük gazete olan “Haberci Gazetesi”nde yazı hayatına başladı. Yalova’da yayınlanan ikinci günlük gazete olan “Yalova Gazetesi”nin kurucularından olup, gazetenin imtiyaz sahipliği ve başyazarlığını 7 yıl yürüttü. Yalovamiz.com isimli yerel internet sitesinin kurucularından ve sitenin köşe yazarlarındandır.

CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği (2004-2007), bir dönem Yalova Belediyesi Meclis üyeliği ve Grup Sözcülüğünü (2004-2009), aday adaylığı başvurusuna kadar CHP İl Disiplin Kurulu Üyeliği bir dönem Yalova Fenerbahçeliler Derneği Başkanlığı, üç dönem Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Murahhas üyeliği, bir dönem Yalova Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti üyeliği ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin kuruculuğu, yönetim ve denetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

2014 Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP ve AK Parti itirazları üzerine geçersiz sayılan oylar yeniden incelendi. İncelenme sonrasında daha önce 1 oy farkla seçimi kaybeden CHP adayı Vefa Salman, bu kez 6 oyla belediye başkanlığına seçildi.

Vefa Salman, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP Yalova Belediye Başkan adayı oldu.

YALOVA’DA YARIŞAN PARTİ VE ADAYLAR

Adalet ve Kalkınma Partisi

Yalova: Yusuf Ziya Öztabak (Cumhur İttifakı)
Altınova: Metin Oral
Armutlu: Mehmet Birkan
Çınarcık: Numan Soyer
Çiftlikköy: Ali Murat Silpagar
Termal: Hüseyin Sinan Acar

Cumhuriyet Halk Partisi

Yalova: Vefa Salman (Millet İttifakı)
Altınova: Yasemin Fazlaca
Armutlu: Ali Çetinkaya
Çınarcık: Avni Kurt
Çiftlikköy: Nedim Güler
Termal: Selçuk Can Uslu

Milliyetçi Hareket Partisi

Altınova: Eyüp Ata
Armutlu: Mustafa Tokat
Çınarcık: Harun Yorulmaz
Çiftlikköy: İsa Yılmaz
Termal: Burak Sevengil

İyi Parti

Altınova: Boler Arslan
Armutlu: Arif Ürgüp
Çiftlikköy: Metin Dağ
Termal: İbrahim Taner

Saadet Partisi

Yalova: Resul Genç
Altınova: Mustafa Aydın
Armutlu: Osman Yılmaz
Çınarcık: Yaşar Başkan
Çiftlikköy: İbrahim Haberal
Termal: Doğan Doğru

Halkların Demokratik Partisi

Yalova: Yüksel Akın

Bağımsız Türkiye Partisi

Yalova: Rahmi Baltacı
Altınova: Güven Göle
Armutlu: Abdülkadir Durak
Çınarcık: Ramazan Ganiler
Çiftlikköy: Erdal Akyüz
Termal: Beyzanur Durak

Vatan Partisi

Yalova: Fatma Jülide Keskin
Çınarcık: Ayşegül Aydın
Çiftlikköy: Hakkı Yıldırım

Demokrat Parti

Yalova: Rıdvan Acar

Demokratik Sol Parti

Yalova: İbrahim Halil Yumuşak

Türkiye Komünist Partisi

Yalova: Hülya Yıldız

31 Mart'ta en çok merak edilen sonuçlardan biri hiç şüphe yok Yalova seçim sonucu olacak. İttifakların yarışı 2019 Yalova seçim sonuçlarını belirleyecek. CHP'nin güçlü olduğu kentte İYİ Parti faktörüyle birlikte sürprizler şaşırtmayacak. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı Yalova oy oranı, adayların oy oranı son durum bilgileriyle karar.com seçim 2019 özel sayfasında dakika dakika takip edilebiliyor. Yusuf Ziya Özdabak mı, Vefa Salman mı önde? İşte Yalova sonuçları


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN