YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

YSK, AK Parti'nin Büyükçekmece itirazını görüşmeye başladı. Ancak bir süre sonra görüşmeyi erteleme kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu, Büyükçekmece'de seçimlerin iptaline yönelik itirazı görüşmek için toplandıktan 1 saat sonra görüşmeyi erteledi.

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı 8 Nisan'da başlayan YSK'ye itiraz süreci dün tamamlandı.

Siyasi partiler, 25 ildeki bazı seçim sonuçlarına ilişkin YSK'ye itirazda bulundu.

İtirazları görüşen YSK, bugünkü gündemine, diğer itirazlar ile AK Parti'nin BüyükçekmeceBelediye seçimine ilişkin itirazını da almıştı.

Alınan bilgiye göre, Büyükçekmece'deki itiraza ilişkin yapılan görüşme ertelendi. Görüşme için İstanbul'da oy sayımının bitmesinin beklenmesine karar verildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanlığına ilişkin itirazın, AK Partinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin başvuruyu yapmasının ardından birlikte ele alınması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti'nin Büyükçekmece itirazını görüşmeye başladı. AK Parti, sahte seçmen iddialarını öne sürerek, ilçedeki seçim sonuçlarının iptalini istemişti. Büyükçekmece'ye ilişkin kararın bugün verilmesi bekleniyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece'deki seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini dün İstanbul İl Seçim Kurulu'na verdiklerini açıklamıştı.

AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, Hasan Akgün'ün mazbatasının iptali ve usulsüz kaydedilen seçmen kayıtlarının dondurulması da istenmişti.

Şenocak mesajında şunları kaydetmişti: "YSK'nın gündemindeki B.Çekmece ilçemizin İBB Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçemizi İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdik. Yasal ve meşru itiraz hakkımızı sonuna kadar kullanacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN