Son dakika! YSK, İstanbul iptali için gerekçeli kararını tamamladı

Son dakika! YSK, İstanbul iptali için gerekçeli kararını tamamladı

YSK, İstanbul'da iptal gerekçesini tamamladı. Muhalif olan üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından gerekçeli karar, kamuoyu ile paylaşılacak. Kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu, ( YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararının yazımını tamamladı. Muhalif olan üyelerin muhalefet şerhlerini yazmalarının ardından karar, kamuoyu ile paylaşılacak. Kararın 200 sayfanın üzerinde olduğu öğrenildi.

YSK, 6 Mayıs'ta İstanbul'da seçimin yenilenmesine karar vermişti. Söz konusu karar ise 4'e karşı 7 oyu ile almıştı. Açıklanan kısa kararda, 31 Mart seçiminin iptalini 2 gerekçeye dayandırılmıştı.

Kısa kararda şu ifadelere yer verilmişti: "Bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN