YSK'dan CHP ve İYİ Parti'ye ret: Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

YSK'dan CHP ve İYİ Parti'ye ret: Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti. Ret kararını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, "Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul" dedi.

CHP, "sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı" gerekçesiyle İstanbul'da 31 Mart 2019'da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul'daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle YSK'ye başvurmuştu. İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu. 

YSK, bugünkü gündem toplantısında tüm başvuruları ele aldı. 

Kurul, CHP ve İYİ Parti'nin sandık kurullarının teşekkülündeki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul'daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini reddetti. 

KILIÇDAROĞLU: FARKLI BİR KARAR BEKLEMİYORDUK

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İki lider görüşme sonrası kameralar karşısına geçti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın İstanbul ilçe seçimlerinin de reddedilmesine yönelik yaptıkları itirazı reddetmesini değerlendirdi: 

"Farklı bir karar beklemiyorduk" diyen Kılıçdaroğlu, "YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı! Hangi gerekçeye göre? YSK'da yedili bir çete var, talimatla karar alıyorlar. İstanbul'da seçimi alacağız" diye konştu.

Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin ise şunları söyledi:

"Son günlerde yaşadığımız gazeteci ve siyasilere yönelki şiddeti görüştük. Son olarak ölümle karşı karşıya kalan gazeteci arkadaşımız Demirağ da gündeme geldi. Acil şifalar diliyoruz."

'ARADA BİR BİR ARAYA GELİN'

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle:

"Sayın Kılıçdaroğlu'na ziyareti için teşekkür ediyorum. Adalet, hukuk ve demokrasiyi konuştuk. İstanbul'da seçim yenilenecek. Biz görüşlerimizi ifade ettik. İstanbul'da adayımız yoktu ve yine olmayacak. Ekrem İmamoğlu'nu dün destekledik bugün yine destekleyeceğiz. Seçimi açık ara kazanması yönünde çalışma yapacağız. Liderler arasında bu tür görüş alışverişlerinin olması lazım. Cumhur İttifakı'nın büyük ev küçük ortağına da seslenmek isterim. Toplumu ikiye böldünüz yetmiyor, arada bir bir araya gelin toplumu germeyin."

MUSTAFAKEMALPAŞA BAŞVURUSUNA DA RET

Ayrıca İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki seçimin iptaline yönelik itirazını da reddedildi. İYİ Parti daha önceden sandık kurulu başkan ve üyelerinin kamu görevlisi olmadıkları gerekçesiyle Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi için iptal başvurusu yapmıştı. Bu kararın ardından 6 Mayıs'ta YSK, aynı gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini reddetmişti. Bu karar üzerine İYİ Parti söz konusu itirazın yeniden değerlendirilmesi için başvuru yapmıştı.


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN