Başkan Tugay emekçilerin 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu

Başkan Tugay emekçilerin 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Gündoğdu Meydanı'nda emekçilerle birlikte kutladı. Başkan Tugay, 1 Mayıs'ta her zaman alanlarda olduklarını belirterek, “Emeğin, hakkın yanında olduğumuzu, demokrasinin, eşitliğin yanında olduğumuzu bugün de her zaman olduğu gibi gösteriyoruz. Aydınlık günlere adım adım yürüyoruz. Tüm emekçilerimizin, halkımızın 1 Mayıs'ı kutlu olsun” dedi.

İzmir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Gündoğdu Meydanı'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. İşçiler sabahın erken saatlerinde kentin farklı noktalarında toplanmaya başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da emekçilerin coşkusuna ortak oldu. Tugay, CHP İzmir İl Örgütü tarafından oluşturulan kortejle, Lozan Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, CHP'li ilçe belediye başkanlarının yanı sıra sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve yurttaşların da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında renkli görüntüler oluştu.

Tugay: “Aydınlık günlere adım adım yürüyoruz”

Üzerinde “Yaşasın 1 Mayıs, yoksuldan alan, zengine veren düzeninize son vereceğiz” yazılı pankart arkasında işçilerle birlikte alana kadar sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyen Başkan Tugay, Deniz Erdur isimli 10 aylık bebeği de kucağına alarak fotoğraf çekildi. Kalabalık, “Yaşasın 1 Mayıs alanlardayız”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı. Başkan Tugay, kortej yürüyüşü sırasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. 1 Mayıs'ta her zaman alanlarda olduklarını belirten Tugay, şunları söyledi: “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, il başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla hep beraber yürüyoruz. Emeğin yanında olduğumuzu, hakkın yanında olduğumuzu, demokrasinin, eşitliğin yanında olduğumuzu bugün de her zaman olduğu gibi gösteriyoruz. Aydınlık günlere adım adım yürüyoruz. Tüm emekçilerimizin, halkımızın 1 Mayıs'ı kutlu olsun.”

Yücel: “Emek mücadelesini engelleyemezler”

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel de 1 Mayıs'ın haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlar için sembol bir gün olduğunu belirterek, “Bugün de İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak il başkanlığımızla, örgütlerimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımız, belediye başkanlarımız, genel başkan yardımcıları, milletvekillerimizle birlikte yürüyüş yapıyoruz. İstanbul'da yaşananlar tabii ki ülkemiz demokrasisi adına gerçekten üzüntü verici. Ama bu emek mücadelesini, işçinin, emekçinin dayanışmasını hakkını aramasını hiçbir şekilde zor kullanarak, alanları kapatarak, Taksim'i kapatarak engelleyemezler" dedi.

Aslanoğlu, “Emekçinin yanındayız”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise CHP örgütlerinin sadece bugün değil, bugüne kadar emek mücadelesi neredeyse orada olduğunu belirterek, “Bugünden sonra da işçinin, emekçinin, emeklinin yanında olmaya devam edecekler. Ta ki gasp edilen hakları geri alana kadar" ifadelerini kullandı.

İşçilerden Tugay'a yoğun ilgi

Açıklamanın ardından kortej, yürüyüşünü sürdürdü. Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyen Başkan Tugay, burada emekçilerle sohbet ederek, fotoğraf çekildi. Binlerce işçinin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenlerin yanı sıra maden kazalarında, depremlerde yaşamını yitirenler için de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN