Hatay'da korkutan patlama: Depremzede vatandaşlara 6 Şubat'ı tekrar yaşattılar

Hatay'da kurulacak taş ocağı bölgesinde dinamitle gerçekleştirilen patlamalar çevredeki vatandaşları tedirgin etti. 6 Şubat depremini yaşayan vatandaşlar, patlamanın 3 kilometre uzaklıktan hissedildiğini ve deprem etkisi oluşturduğunu söyleyerek haber verilmeden böyle bir patlama yapılmasına tepki gösterdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremleri yaşayan vatandaşlar halen yaralarını sarmaya çalışıyor. Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi'ndeki dağlık alana kurulacak olan taş ocağı bölgesinde geçtiğimiz hafta sonunda dinamitle patlama gerçekleştirildi. Haber verilmeden yapılan patlama, depremi yaşayan mahalle sakinlerinde tedirginlik ve paniğe neden oldu.

9166863.jpg

'PATLAMA DEPREM ETKİSİ OLUŞTURDU'

Patlamanın deprem etkisi oluşturduğunu belirten depremzede Yılmaz Kireçdağ, "Şu dağın arka tarafında patlama oldu. Buradan da hissedildi. Patlama deprem etkisi oluşturdu. Buradan 3 km uzaklıkta, bu dağın arka tarafında oldu. Korkma değil de depremi yaşadığımız için insan ürküyor." dedi.

9166865.jpg

'SESİ, ŞİDDETİ VE SARSINTISI BAYAĞI BÜYÜKTÜ'

Patlamanın etkisiyle sallandıklarını ifade eden Mehmet Bereketoğlu, "Patlamayı baya şiddetli hissettik. Bilinçsizce dinamit patlatılmış. Yıllardan beri burada taş ocağı var ama böyle bir patlama gördük. Patlama çok şiddetli oldu ve yer sallandı. Zaten deprem etkisini atlatmamışken o kadar şiddetli bir patlama ve sarsıntı oldu ki deprem olduğunu zannettik. Sesin sonra dağın arka tarafından geldiğini hissedince biraz rahatladık.

9166867.jpg

Çok şiddetli bir patlamaydı. Burada çok patlamalar oldu ama bu öyle bir patlama değildi. Patlamanın; sesi, şiddeti ve sarsıntısı baya büyüktü ve tedirgin olduk." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN