Kartal Belediyesi Çini sergisi sanatseverlerle buluştu

Kartal Belediyesi Çini sergisi sanatseverlerle buluştu

Kartal Belediyesi fuaye alanı, Soğanlık Kültür Merkezi Çini Atölyesi öğrencilerinin sergisine ev sahipliği yaptı. Çini sanatının eşsiz örneklerinin sergilendiği etkinliğe sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılışını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Başkan Yardımcısı Adem Uçar gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan’ın da katıldığı program müzik dinletisi eşliğinde başladı.

Soğanlık Kültür Merkezi Çini Atölyesi kursiyerleri ile eğitmen Şerife Bağcıvan'ın çini sanatının en zarif örnekleri ile ilgililerini buluşturan sergi Türk gelenek ve göreneklerinden esinlenerek geçmişten geleceğe köprü vazifesi görüyor.

Sergide, Anadolu motifleri ve halı kilim desenleri ön plana çıkarken, 150 çini eseri sergileniyor. Duvar süsleri, vazolar, abajurlar ve tepsiler gibi birbirinden farklı objeler, Kartallıların beğenisine sunuldu.

Çini atölyesi eğitmen ve kursiyerlerinden Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür

Ekim ayında başlayan ve Mayıs ayının sonunda tamamlanacak olan kurs, 16 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Kartal Belediyesi’ne verdikleri destekten dolayı teşekkür eden kursiyerler ve eğitmen Şerife Bağcıvan, Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Başkan Yardımcısı Adem Uçar’a ise ayrıca teşekkürlerini ifade etti.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, etkinliğe katılanlara Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in sevgi ve selamlarını ileterek, sanata ve sanatçıya her zaman destek olacaklarını belirtti. Sözlerine bir sanat tarihçisi olarak eserleri çok beğendiğini söyleyerek devam eden Uçar, çini sanatının önemine vurgu yaptı ve böylesine değerli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından eğitmen Şerife Bağcıvan ile birlikte sergiyi gezen Uçar, etkinliğin sonunda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile birlikte Bağcıyan’a çiçek takdim etti.

Sergi, Kartal Belediyesi fuaye alanında 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN