Oryantiring Şampiyonası’nda Yenimahalle rüzgarı esti

Oryantiring Şampiyonası’nda Yenimahalle rüzgarı esti

Yenimahalle Belediyesi Spor Kulübü’nün genç sporcuları, Konya’da düzenlenen U-14 Oryantiring Türkiye Şampiyonasına damga vurdu. Turnuvaya Onur Kızılkula, Baran Arda Boran ve Berat Erovaile katılan Yenimahalle Belediyesi,kulüp olarak Türkiye ikinciliğini kazandı.

3 sporcudan 2’si Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 4-5 Mayıs tarihlerinde Konya’nın Meram Tavusbaba Mesire Alanı ve Selçuk Üniversitesi’nde düzenlenen turnuvaya birçok farklı ilden 64 kulüp ve 871 sporcu katıldı. Yenimahalle SK sporcusu Onur Kızılkula kıyasıya mücadeleye sahne olan yarışmaların ilk gününde E14 kategorisinde Türkiye Şampiyonluğuna hak kazanırken, yarışmaların ikinci gününde de Yenimahalle rüzgarı esmeye devam etti. Aynı kategoride ikinci gün ter döken Baran Arda Boran da Türkiye şampiyonluğunu kazanarak Yenimahalle’ye çifte gurur yaşattı.

Spor dünyasına değerli sporcular kazandırıyoruz

Yenimahalle’de sporun her dalına ayrı önem verdiklerini belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “İlçemizde gençlerimizin sağlıklı gelişimi ve kendini donanımlı bireyler olarak yetiştirmesi adına spor, sanat ve eğitime büyük önem veriyoruz. Yenimahalle Belediyesi sporcuları birbirinden farklı branşlarda ulusal ve uluslararası müsabakalarda ilçemizin adını gururla temsil ediyor. Gerek milli takım düzeyinde gerekse ulusal düzeyde onlarca sporcumuz var. Yenimahalle’ye başarıyı getiren gençlerimizi yürekten kutluyor, onların yetişmesinde emek harcayarak spor dünyasına adından söz ettiren sporcularımızı kazandıran eğitmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN