Yine Boeing yine arıza: Dev uçak İstanbul Havalimanı'nda gövdesi üzerine indi

Daha önce güvenliğe dair birçok kez fire veren Boeing'e ait uçakların birinde bu kez İstanbul'da faciadan dönüldü. İstanbul Havalimanı'nda FedEx’e ait FX6238 sefer sayılı Boeing 763 tipi kargo uçağı, ön iniş takımının açılmaması nedeniyle gövde üzerine iniş yaptı. Olayda herhangi bir ölüm ya da yaralanma meydana gelmedi.

İstanbul Havalimanı, bugün sabah saatlerinde endişe verici bir olay meydana geldi. Son zamanlarda dünyanın gündeminden düşmeyen Boeing'e ait kargo uçağı, iniş takımları açılmayınca kontrolsüz bir iniş yaptı.

İNİŞ TAKIMLARI AÇILMADI, GÖVDESİ ÜZERİNE İNDİ

Paris-İstanbul seferini yapan ABD merkezli hava kargo şirketi FedEx’e ait FX6238 sefer sayılı Boeing 763 tipi kargo uçağı, ön iniş takımlarının açılmaması nedeniyle gövdesi üzerine iniş yaparak kritik bir durumun eşiğinden döndü.

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı

Olay, sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'nda gerçekleşti. Teknik bir arıza nedeniyle ön iniş takımları açılmayan kargo uçağı, pilotun soğukkanlı müdahalesi ve havalimanı iniş prosedürlerinin etkin uygulanması sayesinde, gövde üzerine güvenli bir şekilde iniş yaptı.

İstanbul Havalimanı'nda kargo uçağı gövde üzeri iniş yaptı - 1

İstanbul Havalimanı'ndaki uçağın indiği 16R numaralı pist de uçuşlara kapatıldı. Uçağın pisten kaldırılması için çalışmalar devam ediyor.

CAN KAYBI YA DA YARALANMA YOK

Hemen olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İlk incelemelerde, uçakta bulunan mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği bildirildi. Kazayla ilgili incelemeler sürüyor.

9214032.jpg

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan İstanbul Havalimanı’ndaki kargo uçağı kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Bugün FX6238 Fransa/İstanbul kargo seferi yapmakta olan Fedex Havayolları’na ait N110FE tescil işaretli, Boeing 763 tipi hava aracı, saat 07.55 lokalde (Pilot ifadesine göre hidrolik arızası nedeniyle) ön iniş takımının açılmadığı bilgisini İstanbul Havalimanı ATC ünitesine bildirmiş ve 08.17 lokalde ön iniş takımı kapalı vaziyette 16R pistine iniş yapmış ve pist içerisinde kalmıştır.

Havalimanına iniş yapan uçağa Havalimanı Kurtarma ve Yangınla mücadele Servisi ekipleri (ARFF) tarafından müdahale edilmiş olup, pist notamlanmıştır. Kazada ölen ya da yaralanan olmamıştır. Başkanlığımız tarafından uzmanlar görevlendirilerek araştırma ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır" denildi.

DÜNYANIN TARIŞMA KONUSU BOEING

5 Ocak'ta Boeing 737 Max 9 tipi uçak, Portland Uluslararası Havalimanı'ndan havalandıktan kısa süre sonra, tırmanışın ilk dakikalarında kullanımda olmayan acil çıkış kapısı patlayarak gövdenin yan tarafında, kabin yüksekliğinde açık bir delik bırakmıştı.

Boeing krizi: Kapısı patlayan uçağın yolcularından dava - 1

İçerideki hava aniden dışarı çekildi ve uçakta hızlı bir kabin basıncı kaybı yaşandı.

KAPUTUN BİR PARÇASI KOPTU

Geçtiğimiz nisan ayında ise Denver Uluslararası Havalimanı'ndan Houston, Teksas'a gitmek üzere kalkan Boeing 737-800 Southwest Airlines WN3695/SWA3695 sefer sayılı uçağında kalkış sırasında facianın eşiğinden dönüldü.

Uçaktaki pilotlar, motor kaputunun bir parçasının koptuğunu ve sarktığını bildirdikten sonra hava trafik kontrolüne acil iniş ilan etti. Bir yolcu tarafından kaydedilen videoda, uçuş sırasında sökülen motor kaputunun sağa sola çarptığı görüldü.

Uçak emniyetli bir şekilde Denver Uluslararası Havalimanı'na döndü ve herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN