Fatihi Mahmood Ismael: "Toplantılar Habur’un kapanması nedeniyle iptal edildi"

Fatihi Mahmood Ismael: "Toplantılar Habur’un kapanması nedeniyle iptal edildi"

Şırnak’ın Silopi ilçesinden Irak’a açılan Habur Sınır Kapısının, korona virüs nedeniyle iki yönlü geçişlere kapatılması, gerçekleşmesi öngörülen toplantı ve görüşmelerin de ertelenmesine neden oldu

IKBY Bölgesi hükümetinin, yeni tip korona virüs salgınına karşı tedbir amaçlı tüm okullarda eğitime ara verilmesine karar vermesinin ardından özel sektör de toplantılarını önlem amaçlı iptal etmeye başladı. Toplantı ve görüşmelerini önlem amaçlı iptal edenler arasında Irak’ta yazılım alanında marka haline gelmiş olan firmanın başında olanlardan biri de geçtiğimiz ay Xtanbul Software ile ön sözleşme de anlaşan Fatihi Mahmood Ismael oldu. Dün IKBY hükümetinin almış olduğu kararlar doğrultusunda, IKBY Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani de bölge halkının sağlığı ve güvenliği için her türlü tedbirin alınacağını kaydetti.Kararları alındıktan sonra Irak’ta yazılım ve teknoloji alanında birçok projeye imza atmış olan bir ekibin başında bulunan Fatihi Mahmood Ismael de Türk firması ile gerçekleşecek olan toplantılarının Habur’un kapatılması nedeni ile iptal edildiğini duyurdu.

ŞIRNAK/İHA


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN