Son dakika! Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

Son dakika! Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı vefat etti

Eski MHP Milletvekili, emekli büyükelçi Deniz Bölükbaşı, tedavi gördüğü hastanede 69 yaşında hayatını kaybetti. Bölükbaşı kanser tedavisi görüyordu.

Kronik rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören emekli eski diplomat ve siyasetçi Deniz Bölükbaşı, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. 

İLK TÖREN MECLİS'TE

Eski büyükelçi ve milletvekili Ahmet Deniz Bölükbaşı için yarın TBMM'de tören düzenlenecek.

Bölükbaşı'nın cenazesi, TBMM'deki törenin ardından, Kocatepe Camisi'inde kılınacak öğle namazını müteakip Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ahmet Deniz Bölükbaşı, MHP'den 23. Dönem'de Ankara Milletvekilliği yapmıştı.

Öte yandan geçen pazartesi günü de siyasetin renkli isimlerinden biri olan ve uzun süredir böbrek yetmezliği tedavisi gören 73 yaşındaki Hasan Celal Güzel hayatını kaybetmişti.

DENİZ BÖLÜKBAŞI KİMDİR?

25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Ahmet Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde bulundu. 

18-03/21/20180321_2_29358763_31882706.jpg

Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

18-03/21/20180321_2_29358763_31882711.jpg

MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk babasıydı. 

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN