Son dakika! Rusya'dan geri adım sinyali: İşbirliğine hazırız

Son dakika! Rusya'dan geri adım sinyali: İşbirliğine hazırız

ABD ve müttefiklerinin Suriye'deki operasyonun ardından Rusya ve ABD arasında bir başka kriz beklenirken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergej Rjabkow'dan geri adım sinyali geldi. Rjabkow, ABD ve diğer ülkelerle işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.

Sabah saatlerinde Esad'ın kimyasal silah kullanımına karşılık için ABD öncülüğünde başlatılan operasyonun ardından Rusya'dan ilk geri adım sinyali geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya'nın, ABD ve diğer ülkelerle işbirliğine hazır olduğu dile getirilirken, diyalog ortamı için harekete geçtikleri de bildirildi.

SERT ÇIKIŞ YUMUŞADI

Operasyona Rusya'dan gelen ilk tepkiler sert olmuştu. ABD Büyükelçisi yaptığı açıklamada 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' derken, Rus Parlamento'sunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin ise, "Rusya bu yaşananları saldırganlık eylemi olarak görmektedir' yorumunu yaptmıştı. Rusya lideri Putin de operasyon sonrası açıklamasında "Saldırıya sert bir şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN