İngiliz ekipleri Avrupa'ya damga vurdu

İngiliz ekipleri Avrupa'ya damga vurdu

Bu sezon Avrupa futboluna damga vuran İngiliz ekipleri bir ilke imza attılar. Tarihte ilk kez hem Şampiyonlar Ligi, hem de Avrupa Ligi finallerinde aynı ülkenin takımları karşılaşacak.

İngiliz ekipleri tarihinin en iyi dönemini yaşıyor. Şampiyonlar Ligi yarı finallerinde rakipleri Barcelona ve Ajax'ı mucizevi geri dönüşlerle eleyen Liverpool ve Tottenham, Madrid'de oynanacak finalde oynamaya hak kazandılar. Avrupa Ligi'nde ise Valencia'yı eleyen Arsenal ile Eintracht Frankfurt'u penaltılar sonucu kupanın dışına iten Chelsea, Azerbaycan'ın Bakü şehrinde oynanacak finalde yerlerini ayırttılar.

Bu sonuçlarla Avrupa futbol tarihinde ilk defa, iki kupanın finalinde de aynı ülkenin takımları karşılaşacak. Böylelikle Süper Kupa'nın da İngiltere'ye gitmesi kesinleşti.

Ayrıca Premier Lig ekipleri, bu sezona kadar Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde son 5 sezonda 10 kupanın 9'unu kazanan İspanyol ekiplerinin hegemonyasına son vermiş oldular.

Kupa 1 ve 2'nin şampiyonlarının karşılaşacağı Süper Kupa finali ise bu sene Beşiktaş'ın Vodafone Park stadında oynanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN