Millilerden Dünya Şampiyonası'nda tarihi başarı! Göğsümüzü kabarttılar: 2024 Paris Olimpiyat kotası kazandılar

Millilerden Dünya Şampiyonası'nda tarihi başarı! Göğsümüzü kabarttılar: 2024 Paris Olimpiyat kotası kazandılar

Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda 247.692 puan toplayan Erkek Milli Takımı, ilk 12 ülke içinde yer alarak tarihte ilk kez takım halinde olimpiyat oyunları kotası kazandı.

Belçika’nın Antwerp şehrinde devam eden Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası’nda Ferhat Arıcan, Adem Asil, Ahmet Önder, Ayberk Koşak ve Emre Dodanlı’dan oluşan Erkek Milli Takımı, 247.692 puan topladı. Milliler bu sonuçla ilk 12 ülke arasında yer alarak tarihte ilk kez olimpiyatlara takım kotası kazandı. Ay-yıldızlılar, 2024 Paris Olimpiyatları’nda mücadele edecek.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Belçika'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota almalarına ilişkin, "Uzun bir planlamanın sonucunda bunu başardık. Tarihi bir başarı elde ettik. Türkiye ilk defa olimpiyatlara takım halinde gidiyor." dedi.

milli1.jpg

Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan da Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı'nın tarih yazdığını belirterek, "İlklerin takımı olarak, ilk kez olimpiyatlara takım halinde gidiyoruz. Tarih yeniden yazıldı. Buralara kolay gelmedik. Çok çalıştık ve çok emek verdik. Olimpiyatlara daha iyi şekilde hazırlanacağız. Daha büyük hedeflerle orada olacağız." şeklinde konuştu.

Sporculardan Adem Asil ise bu başarıyı elde etmek için çok çalıştıklarını vurgulayarak, "Olimpiyatlara gitme hedefiyle buraya geldik. Başardığımız için çok mutluyum. Takım arkadaşlarıma yardım etmek için buradayım. Onlara çok güveniyordum. İnşallah olimpiyatlarda da başarılı oluruz." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN