Nota vermek ne demektir? Türkiye’den İzlanda’ya Millî Takım notası..

Nota vermek ne demektir? Türkiye’den İzlanda’ya Millî Takım notası..

A Millî Futbol Takımımızın İzlanda ile oynayacağı 2020 Avrupa Kupası Elemeleri 4’ncü mücadelesi kapsamında iniş yaptığı havalimanında skandal uygulamalara maruz kalmasının ardından Türkiye’den İzlanda’ya nota verildi. Şimdi İnternette kullanıcılar ise nota vermek ne demektir? sorusuna yanıt arıyor. İşte notanın anlamı, neden verildiği ve ne işe yaradığına dair aradıklarınız…

Nota vermek ne demek, nota neden verilir, nota verilince ne oluyor? gibi konular, Türkiye’nin İzlanda’ya verdiği A Millî Takım notasının ardından en çok araştırılan konular arasına girdi. A Millî Takım, İzlanda ile oynayacağı maç için ülkeye gitmesi ile birlikte başlayan skandallar sisilesinin ardından Türkiye, İzlanda’ya nota verdi. Bu gelişmenin ardından ‘nota vermek ne demek, nota neden verilir, nota nasıl verilir, nota verilirse ne olur’ tarzında sorular sorulmaya başlandı. İşte nota vermek ile ilgili detaylar…

NOTA VERMEK NE DEMEK?

Diplomatik nota, dış politikada bir devletin başka bir devlete siyasi sorunlar, işbirliği önerileri, anlaşma teklifleri, bilgilendirme ve benzeri konularla ilgili olarak yolladığı yazılara deniyor.

19-06/10/nota-vermek-ne-demektir-turkiyeden-izlandaya-milli-takim-notasi-1560167595.jpg

TÜRKİYE’DEN İZLANDA’YA NOTA!

A Milli Futbol Takımımızın havalimanında saatlerce bekletilmesinin ardından Türkiye Norveç elçiliği aracılığıyla İzlanda'ya nota verildi. Milli takımın havalimanında saatlerce bekletilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İzlanda Dışişleri Bakanı'nı arayacak.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İKİ TÜRLÜ NOTA VERİLEBİLİYOR

Diplomaside sözlü ve yazılı olmak üzere iki tür nota verilebiliyor.

YAZILI NOTA: (Note Signee): Birinci şahıstan birinci şahısa gönderilen ve gönderen tarafından imzalanan nota türüdür. Bir büyükelçiye atandığı ülkenin devlet başkanına sunulmak üzere verilen güven mektubu, nota değişimi yoluyla yapılan anlaşmalar ve taraflardan birinin bir konu üzerindeki nihai pozisyonunu ortaya koyan ültimatom niteliğindeki notalar note signee biçiminde yazılır.



SÖZLÜ NOTA: (Note Verbale): Üçüncü şahıstan üçüncü şahısa yazılan ve imza bulunmayan nota türüdür. Bu notalarda yalnızca paraf bulunur. Bilgi istemek üzere bir büyükelçilikten bulunduğu ülkenin Dışişleri Bakanlığına yazılan notalar, devletin belli konularda bilgi vermek için gönderdiği memorandum ve bir ülke tarafından kabul edilen büyükelçi için verilen agreman note verbale biçiminde kaleme alınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN