Seri 3-3'e geldi, şampiyonluk son maça kaldı | Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes: 85-69

Seri 3-3'e geldi, şampiyonluk son maça kaldı | Fenerbahçe Beko - Anadolu Efes: 85-69

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi 6’ncı maçında Fenerbahçe Beko, kendi sahasında Anadolu Efes’i 85-69 mağlup ederek seride durumu 3-3’e getirdi. Serinin 7’nci ve son karşılaşması, 21 Haziran Cuma günü Anadolu Efes’in ev sahipliğinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan müsabakada Fenerbahçe Beko parkeye; Ali Muhammed, Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Kalinic ve Melli beşiyle çıkarken, Anadolu Efes’te ise ilk 5’te Larkin, Micic, Simon, Moerman ve Dunston yer aldı.

Mücadeleye hücumda etkili başlayan Fenerbahçe Beko, Kalinic’in 6 sayıyısıyla televizyon molasına 11-6 üstün girdi. Hücumda düşük yüzdeli isabet bulan Anadolu Efes, buna rağmen savunmada Fenerbahçe Beko’yu büyük ölçüde durdurmayı başardı ve Micic’in üçlüğü ile farkı 3’e indirdi. İlk periyodu Fenerbahçe Beko 17-14 üstün kapattı.

İkinci periyot, Melli’nin üç sayılık basketi ile başladı. Sonrasında Muhammed, serbest atış çizgisinden 2/3 isabet bulurken, 5-0’lık seriye Anadolu Efes’te yanıt veren isim Buğrahan Tuncer oldu. Anadolu Efes, rakip potaya iki üçlük yollayan Buğrahan ve Micic’in de 2/2’lik serbest atış isabetiyle birlikte 8-0’lık seri yaptı ve 12’nci dakikada Obradovic molasına başvurdu: 22-22. Fenerbahçe Beko, üst üste bulduğu basketlerle 16’ncı dakikada farkı yeniden 5’e yükseltirken, Buğrahan Tuncer bir üçlük daha yolladı ve fark yeniden 2’ye indi: 31-29. Larkin ve Moerman’dan 5 sayılık katkı bulan Anadolu Efes, periyodun bitimine 2 dakika kala öne geçti: 31-34. Periyodun kalan bölümünde 7-2’lik seri yapan Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 38-36 önde gitti.

19-06/19/ser-1560970940.jpg

Üçüncü periyot, Moerman’ın iki sayılık basketiyle başladı. Guduric ve Melih’in üçlükleriyle vites yükselten Fenerbahçe Beko, periyotta ilk 5 dakikayı 48-44 önde geçti. Simon’un oyuna girmesiyle hücumda yeniden ritim bulan Efes, Hırvat oyuncunun 6 sayısıyla periyodun bitimine 1.26 kala farkı 1’e indirdi: 53-52. Kalan bölümde sayı çıkmadı ve Fenerbahçe Beko maçın final periyoduna 1 sayı farkla önde girdi.

Son periyot, Guduric’in üç sayılık basketiyle başladı. Guduric’in etkili oyunuyla hücumda üst üste sayılar bulan Fenerbahçe Beko, karşılaşmanın bitimine 6 dakika kala farkı 9’a yükseltti: 61-52. Üst üste basketlerine devam eden Fenerbahçe Beko, Guduric önderliğinde farkı 14’e kadar çıkarttı: 66-52. Karşılaşmanın kalan bölümünde Fenerbahçe üstünlüğü bırakmadı ve parkeden 85-69 galip ayrıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN