Süper güçlerin YPG sevgisi: ABD havadan Rusya karadan

Süper güçlerin YPG sevgisi: ABD havadan Rusya karadan

Afrin’de üs iddialarının ardından Rus askerlerinin YPG bayrağı ve Apo posterleri ile Nevruz kutlaması fotoğrafları ortaya çıktı. Pentagon da Tabka’da YPG’liler ve Amerikan özel birliklerinin havadan indirme ile ortak operasyon yaptığını duyurdu.

Türkiye’nin bütün itirazlarına karşın ABD ve Rusya’nın Suriye’de YPG’ye verdiği destek artarak sürüyor. Rus komutanlar YPG bayrakları ve Apo posterleri önünde poz verirken ABD de Tabka’da YPG’liler ve Amerikan özel birliklerinin katıldığı helikopterli indirme operasyonu düzenledi.

Suriye’deki nüfuz alanının YPG denetimindeki Afrin’e kaydıran Rusya’nın burada askeri üs kuracağı tartışmaları sürerken Halep’te dikkat çeken bir kare objektiflere yansıdı. Üs iddialarını “Ateşkes rejiminin ihlal edilmesini önlemek üzere Rusya Barış Merkezi’nin bir şubesi Afrin yerleşim merkezinin yanında yerleştirildi” açıklamasıyla yalanlayan Moskova’nın Halep’teki askerleri, Nevruz kutlamalarında PKK lideri Abdullah Öcalan’ın flamaları altında eğlendi. PYD’nin silahlı kanadı YPG ve YPJ flamaları ile objektiflere poz veren Rus askerlerinin komutanı Tümgeneral Andrey Volkov’un ise koluna YPG peçi takması dikkat çekti.

Rusya’dan YPG’ye yönelik ikinci destek açıklaması ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan geldi. Kongo Cumhuriyetli mevkidaşı Leonard She Okitundu ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov “Kürtlerin Cenevre görüşmelerine nasıl dahil edilebileceği konusunda bir çözüm bulmak çok önemli” olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: “Fakat bunu yapmak çok kolay değil. Türkiye’nin tavrını biliyorsunuz.17-03/23/23kr1ypgabd.jpgSuriye’de uluslararası koalisyon içindeki ABD güçleri de daha önce kollarında YPG armalarıyla objektiflere takılmıştı.

Türk partnerlerimizle, Astana’daki temaslarımız da dahil olmak üzere, bu konuya bir çözüm arayamaya devam edeceğiz. Bu konuyu ertelemek mümkün değil, tıpkı Kürtlerin Cenevre sürecine katılamayacağını söylemenin mümkün olmadığı gibi.” Lavrov ayrıca, Kürtleri Cenevre görüşmelerine dahil etmenin, BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın en önemli görevlerinden biri olduğunu söyledi. -İSTANBUL

ABD YPG İLE ORTAK HAVA İNDİRME OPERASYONU YAPTI

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye’de Rakka’ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve YPG öncülüğündeki SDG’lileri indirdiği bildirildi. YPG’nin ana bileşeni olduğu SDG’nin yaptığı açıklamayı Reuters duyurdu. Reuters’ın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) sosyal medyada yayımladığı açıklamada, operasyonun amacının, stratejik Tabka bölgesinin ele geçirilmesi olduğu belirtildi. Pentagon da operasyonu doğrulayarak Tabka’ya yönelik harekatta havadan ateş desteği verildiğini duyurdu.

17-03/23/sadfrg.jpg

RUS GENERAL APO POSTERİ ÖNÜNDE

Moskova’nın Afrin’de PYD ile üs kuracağı iddialarına ilişkin belirsizlik devam ederken bölgede ipleri gerecek bir gelişme daha yaşandı. Halep’teki nevruz kutlamalarına katılan Rus askerleri PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin flamalarıyla poz verdi. Bölgedeki Rus askerlerinin komutanı olan Tümgeneral Andrey Volkov’un da kolunda YPG armasıyla terör örgütü elebaşı Öcalan’ın posterinin önünde kadraja girmesi dikkat çekti.

17-03/23/23krs8-ypggg.jpgHalep’in doğusundaki bir kasabada çekilen resimde Rus askerler ellerinde YPG bayrakları ile böyle poz verdi. Kutlamalara katılan bir Rus komutanın ise üniformasının koluna yine YPG’nin peçini takması dikkat çekti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN