Tamamen yerli Çok Namlulu Roket Atar, bu ay Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacak

Tamamen yerli Çok Namlulu Roket Atar, bu ay Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacak

MKE tarafından geliştirilen, alansal etki gücü 4 kat daha artırılmış, tamamen yerli Çok Namlulu Roket Atar (ÇNRA) mühimmatı, bu aydan itibaren TSK'nın Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda kullanılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 48. güne girildi.

48. günde en kritik noktalardan biri olan Cinderes belde merkezi ele geçirilirken, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den çok önemli bir açıklama geldi.

BU AY KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) tarafından geliştirilen ve alansal etki gücü 4 kat daha yükseltilmiş ÇNRA mühimmatının test atışlarının 2 Mart'ta başarıyla tamamlandığını belirtti.

18-03/08/resimid_9112453.jpg

Bakan Canikli, "Tamamen yerli olarak geliştirilen mühimmat, bu ay Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılmaya başlanacak.

18-03/08/resimid_9112773.jpg

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 18-03/08/resimid_9112751.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN