Tapuda yabancı yoğunluğu

Tapuda yabancı yoğunluğu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Adlı, yılın ilk yarısında yabancıların Türkiye’den ciddi miktarda konut alımı yaptığını söyledi. Alım yapan yabancıların öncelikli tercihi ise kıyı kesimleri oldu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, ilk 6 aylık konut satış rakamlarına ilişkin verileri paylaştı. İlk yarıda 1 milyon civarında satış işlemi gerçekleştiğini belirten Adlı buna karşılık da aşağı yukarı 4 milyar harç geliri elde edildiğini dile getirdi. Adlı, Türkiye’de vatandaşlık edinimiyle ilgili şartların kolaylaştırılmasından sonra vatandaş olmak isteyenlerin oranında da ciddi artışlar olduğunu söyledi. Şu an yabancılara konut satışında canlılık yaşandığını dile getiren Adlı şöyle devam etti: Bu sene içerisinde 3 bin civarında sadece vatandaş olmak için gayrimenkul alan yabancılar var.

Onun ötesinde de yabancılara gayrimenkul satışıyla ilgili işlemlerde geçen yıllara göre ciddi artış söz konusu. Yabancıların özellikle birçoğu yaz tatillerinde kullanmak için Türkiye’den gayrimenkul alıyor. Sahil kesimlerde ciddi talep var. Irak, İran ve Afganistanlıların daha çok İstanbul ve Ankara’yı tercih ediyor. Yabancıya satışta yansıtıldığı gibi bir tehlike de yok. Devlet her zaman kamulaştırma yetkisine sahip.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN