4.5G sorgulama? 4.5G nedir? SIM kartınız 4.5G'ye uyumlu mu? Vodafone, Turkcell, Avea 4.5G

4.5G sorgulama? 4.5G nedir? SIM kartınız 4.5G'ye uyumlu mu? Vodafone, Turkcell, Avea 4.5G

Türkiye'nin 4.5G'ye geçişine sayılı günler kaldı. Milyonlarca telefon kullanıcı ise 4.5G SIM kartı ve telefonunun uyumluluğunu merak etmeye başladı. Peki 4.5G nedir? Ne zaman hayatımıza girecek? Avea (Türk Telekom), Turkcell ve Vodafone GSM kullanıcılarının sim kartları 4.5G'ye uyumlu mu? İşte merak ettiğiniz ayrıntılar.

Mobil cihazlar üzerinden video izleme deneyiminden yüksek boyutlu dosyaların paylaşılmasına, bulut servislerinden akıllı ev ve şehir altyapılarına, mobil ofislerden mobil sağlık ve mobil eğitim servislerine kadar çok farklı sektörlerde büyük değişimler yaşanacak.

Türkiye büyük bir hızla 4.5G altyapısının hizmete sunulacağı 1 Nisan'ı bekliyor. Operatörler ise ihalenin hemen ardından 4G uyumlu telefon kampanyalarına hız verdi. 

4.5G NEDİR?

Türkiye geçen yıl 3G'den 4.5G'ye geşiş yaptı. 4.5G, 3G'ye göre hem daha hızlı, hem altyapı maliyeti olarak çok masraflı, hem data taşıma kapasitesi oldukça yüksek ve bekletme limiti oldukça düşük seviyede yeni nesil internet hizmeti sunan ileri teknoloji bilişim hizmetidir.

4.5G NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

4.5G, 2016 yılında geçileceği açıklanmıştı ancak tam bir tarih belirtilmemişti. Yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye 4.5G'ye 1 Nisan'da hayata geçirilmesi bekleniyor. Türkiye'de tam anlamıyla yaygınlaşmasının ise 2024 yılına kadar sürmesi tahmin ediliyor.

SIM KARTINIZ 4.5G İLE UYUMLU MU?

Bazı büyük boy SIM kartlar uyumsuz olabiliyor. 3G'nin kullanıma girdiği 2009 yılından bu yana çoğu operatör 4G uyumlu SIM kartları kullanıcılarına sunmuştu. Daha önceki yıllardaki SIM kartlar ise 4.5G'yle uyumlu değil.

SIM kartınızın 4.5G'yle uyumlu olduğunu yada olmadığını operatörlerinizden öğrenebilirsiniz.

VODAFONE İÇİN

Vodafone'da da SIM kartlarının yüzde 85'e yakını 4,5 G'yle uyumlu. Vodafone'un web sitesinde yer alan bilgi notunda "Üzerinde 3G yazan 3G uyumlu (64KB, 128KB, 512KB) Vodafone simkartları aynı zamanda 4.5G uyumludur" denildi. Vodafone kullanıcıları aynı zamanda 4545'e 4.5 G (dört+nokta+beş+boşluk+büyükG) yazarak gönderebilirsiniz.

TURKCELL İÇİN

Turkcell kullanıcıları Turkcell'in internet sitesinde bulunan kısımda cep telefonu numaralarını yazarak SIM kartlarının 4.5G'yle sorgulamasını yapabilirler. http://www.turkcell.com.tr/tr/4-5g linkinden sorgulamayı yapabilirsiniz.

AVEA (TÜRK TELEKOM)

Türk Telekom / Avea yetkilileri ise 4.5G'den yararlanmak için mevcut SIM kartların değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.
4.5 G'yi geçmek oldukça kolay. Cep telefonu kullanıcıları SIM kartlarının son teknoloji ile uyumlu olmasını kontrol etmesi gerekmektedir. Türkiye genelinde 72.8 milyon hattın 12 milyona yakın kısmı 4.5G'yle uyumlu telefonla kullanılıyor. 38 milyon yakın abonenin SIM kartları 4.5G'yle uyumlu değil. GSM şirketleri düzenledikleri yeni kampanyalarla 4.5G'yle uyumlu SIM kartları vermeye başladı. Ancak eski kullanıcıların SIM kartlarını değiştirmesi gerekecek.

YENİ ÇIKAN AKILLI TELEFONLARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU UYUMLU

Akıllı telefonuların 4.5G uyumlu olup olmadığını internet üzerinden kullandığınız operatöre göre öğrenmek mümkün. Yeni çıkan akıllı telefonların büyük bölümü 4.5G uyumludur.

4.5G’nin sağlayacağı yüksek hızda veri erişimiyle eğlenceden iş hayatına bir çok alanda çarpıcı değişimler yaşanması bekleniyor. Bu teknolojiye uyumlu akıllı telefonlar ile kullanıcılar HD görüntü kalitesinde maçları, dizileri ve canlı yayınları diledikleri yerden kesintisiz izleyebilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN