Amazon, oyun dünyasının Netflix'ini kuruyor

Amazon, oyun dünyasının Netflix'ini kuruyor

En büyük video oyunu perakendecilerinden Amazon, Netflix benzeri bir sistem için düğmeye bastı. Şirketin yalanlamadığı yeni girişimi, oyun tutkunlarına satın almadan, indirmeden kesintisiz oyun imkanı sunacak.

KARAR.COM / SELMAN CÖMERT [email protected]

En büyük video oyunu perakendecilerinden biri olan Amazon, alt kuruluşu olan dünyanın en büyük video oyunu odaklı canlı yayın platformu Twitch ile beraber, bilgisayar oyunu piyasasında söz sahibi olduğunu ortaya koymuştu. Şirketin oyun piyasasındaki yeni adımı daha da iddialı.

The Information haberine göre Amazon, video oyunları için Netflix benzeri bir sistem üzerinde çalışıyor. 

Yeni sistemde Sony'nin canlı oynanan PlayStation Now oyunları Amazon altyapısı ile indirmeye ve satın almaya gerek kalmadan kullanılabilicek. Şirketin bu kapsamda yeni hizmet için potansiyel oyunları oyunların sahibi şirketlerle görüşmeye başladığı bildiriliyor. Akış hizmetinin "en erken" 2020 yılına kadar gelmesi beklenmiyor.

Amazon bu konudaki iddialarla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da The Verge tarafından tespit edilen birden fazla iş ilanı şirketin böyle bir hizmeti inşa etmeye başladığını gösteriyor. İlanlardan birinde "Amazon Games, geniş oyun geliştirme tecrübesi ve PC, mobil ve konsol platformlarında oyun sevk eden dünya standartlarında yazılım mühendisliği becerileri olan bir Lider Oyun Mühendisi arıyor" ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN