Android çocuk Afetto

Android çocuk Afetto

Android'lere hazır mısınız? Geliştirilen Android çocuk Affetto, pek de kolay kolay hazır olabileceğiniz bir Android değil.

Android'ler yavaş yavaş hayatımıza ilk adımlarını atmaya başladılar. Gelecekte çok daha fazla içli dışlı olacağımız Android'ler, şimdilik geliştirilme aşamasında. Bir yandan mekanik sistemleri üzerinde çalışan geliştiriciler, diğer yandan da estetik yönlerini tasarlamaya devam ediyor. Bunlara son örnek de Osaka Üniversitesi'nden geldi.

Google'ın Atlas rabotları son süreçte büyük aşama kaydederek geniş bir hareket özgürlüğü kazandı bildiğiniz gibi. Geliştiricilerin en büyük problemlerinden biri ise güç kaynağı özelinde. Bunu da geliştirdikleri gün, özgürlüklerine bir adım daha yaklaşacak olan Android'ler elbette gün yüzüne çıkabilmek için estetik yönlerini de tamamlamalılar. Buna da ramak kaldı. Zira Japonya'da Osaka Üniversitesi araştırmacıları geliştirdikleri Affetto isimli Android'le bunu başarmış görünüyorlar.

Oldukça gerçekçi mimiklere sahip olan Affetto, böylece Android'lerin yüz ifadeleri kazanmalarında önemli bir rol oynayacak. Araştırmacılar, karmaşık insan duygularını en iyi şekilde yansıtacak hareketleri ölçümlemiş ve bunları Affetto üzerinde gerçeğe taşımaya çalışmış. Ağzını açıp gözlerini kırpabilen Affetto, günlük yaşantımızda göreceğimiz Android'lerin ilk modellerinden biri olarak tarihteki yerini almış durumda. Doğal yüz ifadelerini robotlarda taklit etmek kolay iş değil. Ancak imkansız da değil. Peki, bunun sonu nereye varacak? Şimdiden korkmalı mıyız, yoksa Android'leri dost olarak mı görmeliyiz? Bu konuda yorumlarınızı bekliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN