Android'de büyük tehlike: WhatsApp zannettiğiniz uygulama WhatsApp olmayabilir

Android'de büyük tehlike: WhatsApp zannettiğiniz uygulama WhatsApp olmayabilir

Agent Smith adında geliştirilen yazılım ile android telefonlara birçok uygulamanın kendisini değil sahte versiyonlarını indirme tehlikesi bulunuyor.

Siberbülten.com'un haberine göre; Güvenlik uzmanları, dünya üzerinde 25 milyondan fazla cihazı etkileyen Android işletim sistemlerine bulaştırılmak için geliştirilmiş yeni bir zararlı yazılım buldu.

‘NEDEN REKLAM GÖSTERİYOR?’ ŞAŞKINLIĞI

Agent Smith’ adı verilen malware, bulaştığı telefonlarda kullanıcılara fark ettirmeden WhatsApp gibi popular uygulamaların yerine aynı şekilde görülen kendi zararlı yazılımını barındıran uygulamalar yüklüyor.

19-07/12/a-smith1.png

İsmini The Matrix filmindeki karanlık karakterden alan Agent Smith, telefona yüklendikten sonra maddi kazanç amacıyla kullanıcıya sahte reklamlar göstermeye başlıyor. Araştırmayı yapan Check Point firmasının yetkilileri, kötücül yazılımın telefona sızdıktan sonra mağdurların kamera ve mikrofonunu ele geçirmek ya da banka hesap detaylarını çalmak yerine sadece reklam göstermesini şaşknlıkla karşıladı.

SADECE ABD’DE 300 BİN KİŞİ ETKİLENDİ

Şirketin mobil tehdit araştırmaları bölümünden Jonathan Shimonovich “Zararlı yazılım, kullanıcının yüklediği uygulamları hedef alıyor. Android kullanıcılarının bu tür tehditlerle bireysel olarak mücadele etmesi çok zor.” ifadelerini kullandı.

Agent Smith’in daha çok Hindistan ve güneydoğu Asya ülkelerindeki kullanıcıları hedef aldığı da ortaya çıktı. Aynı zamanda saldırganlar İngiltere, Avustralya ve ABD’de önemli sayıda Android kullanıcısına Agent Smith ile saldırmış. Bu sayının ABD’de 300 binden fazla olduğu açıklandı.

Saldırının ve zararlı yazılımın detaylı analizini bloglarında paylaşan şirket, Google ile birlikte çalışarak Agent Smith’in kullandığı uygulamaların hepsini PlayStore’dan kaldırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN