Beynine ilk çip takılan insandı! O adamdan kötü haber: Elon Musk'ın projesi çamura yattı

Beynine ilk çip takılan insandı! O adamdan kötü haber: Elon Musk'ın projesi çamura yattı

Beynine ilk çip takılan insan olarak tarihe geçmişti! O adamdan kötü haber geldi! Elon Musk'ın projesi resmen çamura yattı...

Elon Musk'ın beyin çipi geliştiren şirketi Neuralink, geçtiğimiz aylarda ilk insanlı deneylerine başlamış ve 29 yaşındaki felçli Noland Arbaugh isimli genç, bu çipi alan ilk insan olmuştu. Ancak, şimdi Neuralink'ten beklenmedik bir açıklama geldi: Arbaugh'a yapılan ilk beyin implantı sonrasında bazı mekanik sorunlar yaşandı.

CİHAZDAN İSTENİLEN SONUÇ ALINAMIYOR

Neuralink'in açıklamasına göre, yaşanan sorunun nedeni çipin beyne yerleştirildiği yer olabilir. Beyin dokusuna yerleştirilen elektrot ipliklerden bazılarının ocak ayında gerçekleştirilen ameliyatından sonraki haftalarda geri çekilmeye başladığı belirtildi. Bu durum, cihazın tam olarak istendiği gibi çalışamamasına sebep oldu.

Neuralink'in geliştirdiği beyin-bilgisayar arayüzü sistemi, düşünce yoluyla bilgisayar gibi cihazları kontrol edilmesini sağlamayı ve felçli hastalara yardım etmeyi amaçlıyor. Ancak yaşanan mekanik sorunlar, sistemdeki bazı elektrotların çalışmamasına neden oldu ve başlangıçta beklenen performansın altında kalındı.

Şirket, yaşanan sorunlar nedeniyle bir ara implantı tamamen kaldırmayı düşünmüş ancak Arbaugh'un sağlığına bir risk teşkil etmediği için bundan vazgeçmiş. Yine de sistem, günlük yaklaşık 8 saat civarında kullanılabiliyor. Neuralink, kayıt algoritmasını değiştirme, kullanıcı arayüzünü geliştirme ve sinyalleri imleç hareketlerine dönüştürme gibi teknik iyileştirmeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN