Bilim insanları araştırdı! Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı

Bilim insanları araştırdı! Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı

Bilim insanlarının araştırması sonuç verdi! Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar ise o kan grubuna ait! İşte ayrıntılar...

55.000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen bir araştırma, 0 kan grubuna sahip olan bireylerin kanser ve diğer birçok hastalık için daha düşük risk taşıdığını ortaya koydu. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nden Dr. Arash Etemadi tarafından yürütülen araştırma, Kuzey Batı İran'da gerçekleştirildi ve kan grupları ile hastalıklar arasında önemli bir ilişki olduğunu gösterdi.

A, B VE AB KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLERDE RİSK ORANI YÜZDE 9

En tehlikeli kan grubu hangisidir? Bu kan grubundaki kişiler dikkat: Felç olma riski yüksek!

Dr. Etemadi'nin liderliğindeki araştırma ekibi, 0 grubuna sahip olmayan kişilerin belirli hastalıklarda ölüm oranlarının %9 daha yüksek olduğunu tespit etti. Ayrıca, araştırma kapsamında kan grubu ile mide kanseri arasındaki ilişki de incelendi ve sonuçlar, A, B ve AB grubu kan taşıyan bireylerin 0 grubuna sahip olanlara göre mide kanserine %55 daha fazla yakalandığını gösterdi.

Ancak, bu durum 0 grubu dışındaki bireylerin kesinlikle hastalık riski taşıdığı anlamına gelmiyor. Beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite gibi diğer faktörlerin yanı sıra, kan grubunun da hastalık riskini etkilediği belirtiliyor. Özellikle, 0 grubuna sahip olan bireylerin birçok önemli hastalığa daha düşük risk altında olduğu vurgulanıyor.

0 KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER KANSERE KARŞI DAHA ŞANSLI

Kan uyuşmazlığı nedir? İşte Rh ve ABO uyuşmazlığının bebeğe etkileri

Daha önceki araştırmalar da, A ve AB kan gruplarının çoğu kanser türü için daha yüksek risk taşıdığını ortaya koymuştu. Öte yandan, 0 grubunun kansere karşı daha şanslı olduğu belirtildi.

Kanser türleriyle kan grupları arasındaki ilişkiye değinen araştırmalar, göğüs kanseri, beyin tümörleri, rahim kanseri, bağırsak kanseri, sindirim yolu kanseri, mide kanseri, pankreas kanseri, lenfoma ve lösemi, deri kanseri, kemik kanseri ve mesane kanseri gibi farklı kanser türlerinin farklı kan gruplarıyla ilişkili olduğunu gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN