Black Box VR ile oyun oynarken egzersiz yapın

Black Box VR ile oyun oynarken egzersiz yapın

Black Box VR egzersiz yaparken rekabetçi oyunlar oynamanıza olanak tanıyor

CES 2018 kapsamında tanıtılan ilginç teknolojilerden biri olan Black Box VR, HTC Vive kullanarak egzersiz yaparken video oyunları oynamanızı sağlıyor. Böylelikle egzersizi sıkıcı olmaktan çıkararak ve performanısınızı artırmayı hedefliyor.

San Francisco'da butik bir spor salonu açmayı planlayan Black Box VR fuara getirdiği kara kutuyla spor ve oyun tutkunlarının bir hayli dikkatini çekti. Sistemi kullanmak isteyen müşteriler bu kara kutuya girerek HTC Vive başlığını ve kolluklarını takıyor. Daha sonra ise chest press dediğimiz göğüs kaslarını çalıştıran hareketi yapmaya başlıyor. Hareketi yaparken taktığınız başlık sizi etrafı seyircilerle kaplı bir stada götürüyor ve haraketi her tamamladığınızda fırlattığınız bombalarla düşmanları yok ediyorsunuz. Oyunu kazanma hırsı kullanıcıyı hareketi tamamlamaya teşvik ediyor. Böylelikle egzersiz yapmak sıkıcı olmaktan kurtuluyor.

Oyuncular birbirleriyle rekabet edebilecek

Black Box VR ilerleyen dönemlerde sisteme canlı olarak dünya üzerindeki diğer insanlarla kapışma modu da ekleyecek. Rekabeti körükleyecek olan bu modla egzersiz yapmak hiç olmadığı kadar eğlenceli olacak. Bu mod gelene kadar firma en yüksek puan alanları spor salonundaki yerel bir tabloda tutuyor.

Black Box VR sanal gerçeklik teknolojisini fitness sektörüne uyarlayarak insanların spor yapma alışkanlıklaırnı değiştirmek istiyor. Oyunla egzersizi birleştirmek birçokları için oldukça çekici bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN