Dünyanın Alexa destekli ilk 4K projektörü

Dünyanın Alexa destekli ilk 4K projektörü

Optoma firması dünyanın Alexa entegreli ilk 4K projektörü UHD51A modelini tanıttı

Amazon'un sesli asistanı Alexa bu yıl CES'te en çok konuşulan teknolojilerden biriydi. Daha önce televizyonlarda, hoparlörlerde ve çeşitli akıllı ev ürünlerinde gördüğümüz asistan bu sefer projektörde karşımıza çıkıyor.

Optoma UHD51A projektörü 4K çözünürlük ve 2,400 lumen parlaklıkla geliyor. 500,000:1 kontrast oranı bulunan cihaz HDR teknolojisiyle daha doğru renkler gösteriyor. Tüm bunların yanında ise en dikkat çeken özelliği Alexa destekliyor oluşu. Böylelikle projektör sesle kontrol edebileceğiniz bir akıllı ev nesnesine dönüşüyor. Alexa sayesinde projektöre ışıkları kapatması, filmi oynatması gibi çeşitli sesli komutlar verebiliyorsunuz.

Dahili Android medya oynatıcısıyla gelen projektör 4K 60 FPS destekli HDMI bağlantı noktasına sahip. Projektörün ilk çeyreğin sonlarına doğru satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı ise 1699 dolar olarak belirlenmiş. Eğer cihazın Alexa entegreli olmayan UHD50 modelini almak istiyorsanız da aynı performansı 1499 dolara satın alabileceksiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN