HP bulut tabanlı oyun oynama servisini tanıttı

HP bulut tabanlı oyun oynama servisini tanıttı

HP CES 2018’de bulut tabanlı oyun oynama sistemi olan Omen Game Stream hizmetini tanıttı.

Geçtiğimiz aylarda  Nvidia tarafından tanıtılan GeForce NOW’a oldukça benzer bir servis olan Omen Game Stream düşük donanımlı bilgisayarı olan ancak yine de oyun oynamak isteyen kullanıcıları hedef alıyor. 

Bulut üzerinden çalışan oyun hizmetiyle birlikte cihazın performansına bakılmadan oyun oynamak mümkün olacak. Yani Omen Game Stream bünyesindeki oyunları oynamak için son model ekran kartına ya da güçlü bir işlemciye ihtiyacınız yok. Tek ihtiyacınız olan en az 25 megabit hıza sahip bir internet. Bunun için ethernet kablosuyla internete bağlanılmasını öneren HP, servisin 1080p/60fps’e kadar oyun oynatabileceğini iddia ediyor. 

HP’nin de bulut tabanlı oyun oynama işine girmesi artık oyun oynamak için son model donanıma sahip olmaya gerek kalmayacağı anlamına geliyor. Özellikle Macbook kullanıcıları bu tarz servisleri oldukça sevecektir. HP’nin yeni bulut tabanlı oyun oynama servisinin fiyatlandırması konusunda bir bilgi yok. Hizmet 2018’in sonbaharında kullanıma açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN