Huawei ‘casusluk yok’ anlaşması yapmaya hazır

Huawei ‘casusluk yok’ anlaşması yapmaya hazır

Çin için casusluk yaptığı gerekçesiyle birçok ülke tarafından engellenen Huawei, anlaşmaya hazır olduğunu açıkladı.

Çin telekomünikasyon şirketi Huawei, İngiltere dahil hükümetlerle casusluk yapmama anlaşması imzalamaya hazır olduğunu açıkladı.

ANLAŞMAYA HAZIRIZ

BBC’nin aktardığına göre Huawei’nin yöneticisi Liang Hua, İngiltere’nin başkenti Londra’daki bir iş konferansında yaptığı konuşmada, aralarında İngiltere’de de dahil hükümetlerle casusluk veya arka planda herhangi bir faaliyette bulunmama anlaşması yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

5G ŞEBEKELERİ ENGELLENMİŞTİ

Çin’in Huawei markasının ürettiği ürünler aracılığıyla Çin adına gözetleme faaliyetleri yaptığı gerekçesiyle bir çok Avrupa ülkesi endişe yaşıyordu. Çinli şirket ise casusluk veya sabotaj tehditlerini yalanlıyor. Şirket, Çin hükümetinden bağımsız olduğunu belirtmesine karşın bazı ülkeler, ulusal güvenlik sahalarında Huawei’i 5G şebekelerini engelledi.

Avustralya ve Yeni Zelanda 5G mobil ağlarında Huawei’yi engelleme kararı almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN