L'Oreal'in ufak çipi derinizi kanser riskine karşı uyarıyor

L'Oreal'in ufak çipi derinizi kanser riskine karşı uyarıyor

Kozmetikte önde gelen markalardan biri olan L'Oreal CES'te ultraviyole ışınların zararlarına karşı uyaran çipini tanıttı

L'Oreal teknoloji fuarlarında görmeye alışık olduğumuz firmalardan biri değil, ancak son zamanlarda yaptığı inovasyonlar kozmetik sektöründen çok teknoloji sektörünü de ilgilendiriyor.

CES 2018 kapsamında tanıttıkları tırnak boyutundaki sensör de bunun en bariz örneklerinden biri. Bu ufak ultraviyole sensörü ne kadar güneş ışığına maruz kaldığınıza göre rengini değiştirerek sizi uyarıyor ve kanser riskine karşı önlem almanızı sağlıyor.

MOBİL UYUMLU

John Rogers tarafından geliştirilen sağlık teknolojisi MC10 ile çalışan sensörü vücudunuza yapıştırdıktan sonra başka bir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Ne kadar ışına maruz kaldığınızı, limiti aştığınızda ne yapmanız gerektiği ve çeşitli öneriler gibi verileri sensörün mobil uygulamasından görüntüleyebiliyorsunuz.

Esnek bir devre kartı, kondansatör ve LED'lerden oluşan bu ufak sensör CES'te gelecek adına heyecanlandıran ürünlerden biri oldu. UV Sense adı verilen sensör önümüzdeki yaz ABD'de piyasaya sürülecek. Dünyaya dağıtımının ise 2019'u bulacağı konuşuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN