4.5G dönemi başladı | LTE nedir? Telefonlarda neden LTE yazıyor?

4.5G dönemi başladı | LTE nedir? Telefonlarda neden LTE yazıyor?

Türkiye'de 1 Nisan itibariyle 4.5G internet dönemi resmen başladı. Milyonlarca kullanıcı bugün 4.5G 'ye merhaba dedi. Peki telefonlarda görülen LTE yazısı ne anlama geliyor? LTE nedir ve telefonlarda neden LTE yazısı gözüküyor? 4.5G ayarlarını yapan kullanıcıların karşılaştıkları 4.5G yazısı yerine LTE yazısını ne anlama geliyor. İşte LTE hakkında merak ettiğiniz detaylar...

LTE nedir ve telefonlarda karşımıza çıkan LTE yazısı ne anlama geliyor? 1 Nisan itibariyle geçtiğimiz 4.5G hayatımıza resmen girdi. Ayarlarını yapan kullanıcılar ise telefonlarında 4.5G yazısı yerine LTE yazısı ile karşılaştılar. Peki LTE nedir ve telefonlarda neden LTE gözüküyor? İşte LTE hakkında merak ettiğiniz ayrıntılar...

Türkiye 1 Nisan itibarıyla 4.5G'ye dönemine adım attı. Mobil interneti hızlandıran bu teknolojiye geçmek için yapmanız gereken işlemler ise oldukça basit. 26 Mayıs’ta yapılması planan ihale Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4G yerine 5G teknolojisine geçilmenin daha sağlıklı olacağını belirtmesi üzerine 26 Ağustos’a ertelendi. Yapılan ihale sonrasında iletişim operatörlerine frekans dağıtımı yapıldı. Bugün ise Türkiye genelinde milyonlarca mobil kullanıcıları 4.4G'ye geçiş yaptı. Ayarlarını yapan kullanıcılar ise telefonlarında 4.5G yazısı yerine LTE yazısını gördüler.

LTE NEDİR?

LTE'nin açılımı Long-Term Evolution, uzun lafın kısası uzun süreçli evrim olarak geçen LTE bir kablosuz genişbant teknolojisi ve hücresel veri transferi prensibine dayalı cihazları yani tablet ve telefonlarımızın internet bağlantı hızını artırmak için işlem görüyor.

YÜKSEK HIZLI İNTERNET

4G hızının bir diğer adı olarak kullanılan bir terim. Yani Yüksek Hızlı İnternet diyebiliriz. 4G=LTE olarak özetleyebileceğimiz bu durumda LTE-A ise Advanced, yani Gelişmiş anlamına gelen kelimenin kısaltması oluyor. Yani Gelişmiş Yüksek Hızlı İnternet olarak özetleyebiliriz. Bu da 4.5G=LTE-A anlamına gelmekte.

LTE VE 4.5G AYNI ÇATIDA ANILIRLAR

LTE bir 4. nesil iletişim protokolü müdür? WiMax ve HSPA+ gibi 4üncü nesil iletişim teknolojileri ile birlikte 4G olarak anılan LTE, Uluslararası Telekomünkasyon Birliği tarafından 2010 yılında 4G'nin tanımının değiştirilmesi ile bu şekilde anılmaya başlamıştır. LTE'nin 5G olarak adlandırılması gerektiğini düşünmektedirler. LTE ve 4G aslında aynı şey olmamakla birlikte birbirlerini kapsayan teknolojilerdir ve bu nedenle aynı çatıda anılırlar.

Türkiye'de 1 Nisan itibariyle 4.5G internet dönemi resmen başladı. Milyonlarca kullanıcı bugün 4.5G 'ye merhaba dedi. Peki telefonlarda görülen LTE yazısı ne anlama geliyor? LTE nedir ve telefonlarda neden LTE yazısı gözüküyor? 4.5G ayarlarını yapan kullanıcıların karşılaştıkları 4.5G yazısı yerine LTE yazısını ne anlama geliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN