Oyuncu bilgisayarlarında büyük düşüş! Satışlar adeta çakıldı

Oyuncu bilgisayarlarında büyük düşüş! Satışlar adeta çakıldı

Oyuncu bilgisayarlarındaki satışlar günden güne düşüyor! International Data Corporation tarafından rapor yayınlandı! Tarihin en düşük seviyelerine indi...

Tüketici elektroniği sektöründe yaşanan talep düşüşleri, bilgisayar pazarında da etkisini sürdürüyor. International Data Corporation (IDC) tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, 2023 yılında PC satışları %16,18 düşüşle 259 milyon adede geriledi. Ayrıca, oyun PC'si satışları da tarihin en düşük seviyelerine geriledi.

BİLGİSAYAR ENDÜSTRİSİNDE DÜŞÜŞ

11 Adımda Kendi Oyun Bilgisayarınızı Toplayın - Tamindir

IDC'nin raporuna göre, bilgisayar pazarındaki duraksama 2023 yılında da devam etti. Masaüstü ve dizüstü iş istasyonu sevkiyatları yıldan yıla %8,8 düşerek 2008'den bu yana en kötü ikinci düşüşü yaşadı. Bu durum, 2023'ün genel PC endüstrisi için tarihteki en kötü yıl olduğunu ve sevkiyatların bir önceki yıla kıyasla %14,8 azaldığını gösteriyor.

Rapora göre, oyun bilgisayarı sevkiyatları %13,2 azalırken, oyun monitörleri satışlarında ise %20,3 artış yaşandı. Premium monitörlerin sevkiyatı yaklaşık %13 artarken, performans monitörleri ise %4 azaldı.

MONİTÖR FİYATLARINDA DÜŞÜŞ TAHMİN EDİLİYOR

Oyunlarda sizi öne çıkaracak 2022 yılının en iyi monitör tavsiyeleri - Teknoloji Haberleri

IDC'nin tahminlerine göre, 2024 yılında oyuncu sistemlerinde mütevazi bir yükseliş yaşanacak ancak bu oran %1 civarında olacak. Oyun monitörleri ise %13,6 büyüme kaydederek yükselişini sürdürecek. Ayrıca, pazarın premium segmentinin güçlü kalması bekleniyor ve bu nedenle 2028 yılına kadar premium ekran kartı ve dizüstü sistemlerdeki ortalama satış fiyatının 1.101 doları bulması tahmin ediliyor. Monitör fiyatlarının ise her yıl düşüş eğiliminde olacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN