Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? Speedtest nedir? Speedtest uygulaması indir

Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? Speedtest nedir? Speedtest uygulaması indir

Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? Speedtest nedir ve speedtest ile telefon hızı nasıl değerlendirilir? Yurdumuz 4.5G’ye 2006 yılında geçiş yaptı. Mobil internet 10 kat arttığı sistem ile kullanıcılar hıza ve rahata kavuştu. Henüz hızını test edemeyenler ise speedtest ile hızlarını kontrol edebilirler. Peki 4.5G dönemi ile başlayan Speedtest nedir? Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? İşte Speedtest hakkında merak ettikleriniz.

Türkiye'de hayatımıza giren 4.5G ile birlikte herkes arama yaparak internet hızını ölçmek için Speedtest uygulamasını indirmeye başladı. Peki milyonlarca mobil kullanıcısının merak ettiği Speedtest nedir? Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? İşte merak ettikleriniz...

Bazen internet servis sağlayıcımızın sunduğu kalitesiz hizmetten dolayı internet hızımızın düştüğünü hepimiz biliyoruz. Bu gibi durumlarda internet hız testi yaparak internet hızına sahip olup olmadığımızı kolayca öğrenebilirsiniz. Bu hız testini gerçekleştirmek için kullanılan servisin adı Speedtest'dir. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Speedtest.net web uygulaması hakkındaki incelememizi okuyabilir ve uygulamayı ziyaret edebilirsiniz.

4.5G’ye uyumlu olanlar yada olmayanlar herkesin kullanabileceği mobil veri indirme hız testi yapan çok sayıda uygulama var. Bu uygulamalar arasında en popüler olanı da Speedtest'dir.

Speedtes ile 4.5G mobil veri indirme hızınızı bireysel olarak bulunduğunuz konuma özel sonuçları öğrenebilirsiniz.

SPEEDTEST NEDİR?

İnternet servisini aldığınız ISP’nin size sunduğu hizmetten şüpheye düşüyorsanız belki de internet hızınızı kendiniz ölçmenizin vakti gelmiştir.

Speedtest bunu gerçekleştiren bir web uygulaması. Uygulama hem download hem de upload hızlarınızı size en yakın sunucuyu kullanarak ölçüyor ve ayrıca ping bilgilerini de sunuyor. Böylece en doğru şekilde efektif internet hızınızı öğrenerek gerekirse hizmet sağlayıcınıza şikayette bulunabiliyorsunuz.

SPEEDTEST NASIL İNDİRİLİR?

Öncelikle aşağıda yer alan bağlantıyı kullandıysanız karşınıza bulunduğunuz şehre göre değişen aşağıdaki ekran gelmeli.

Speedtest indirmek için: TIKLAYINIZ...

Bu sayfa açıldığında yeşil olarak yer alan “Begin Test” yazısına tıkladığınızda buton sarı renge dönecektir ve test başlamak üzere hazırlanacaktır.
Kısa bir bekleme süresi boyunca ekranınızda hız göstergesi gri durumda kalacak. İnternet hız testi başlamadan önce internet bağlantınızı kullanabilecek her türlü programı kapatmanızı öneriyorum.
İlk olarak download yani indirme hızınızı test eden Speedtest’in bu işlemi boyunca herhangi bir internet işlemi yapmamanızı tekrar öneriyorum. İndirme hız testinizden sonra sırada upload hız testiniz var.
Bütün testler tamamlandığında yukarıdaki resimde olduğu gibi Download ve Upload hız ortalamanızı detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Elde ettiğiniz bu verileri internet servis sağlayıcınızın sözleşmenizde taahhüt ettiği değerler ile karşılaştırarak istediğiniz servisi alıp almadığınızdan emin olabilirsiniz.
İşte internet hızınızı ölçmek bu kadar basit bir işlem. Aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından veya sosyal medya hesaplarımızdan bize sorabilirsiniz.
Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür? Speedtest nedir ve speedtest ile telefon hızı nasıl değerlendirilir? Yurdumuz 4.5G’ye bugün geçiş yaptı. Mobil internet 10 kat arttığı sistem ile kullanıcılar hıza ve rahata kavuşuyor. Henüz hızını test edemeyenler ise speedtest ile hızlarını kontrol edebilirler. Peki 4.5G dönemi ile başlayan Speedtest nedir? Speedtest ile 4.5G hızı nasıl ölçülür?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN