Philips uykuya yardımcı olan kafa bandını tanıttı

Philips uykuya yardımcı olan kafa bandını tanıttı

Philips'in CES'te tanıttığı kafa bandı çaldığı seslerle uyumanıza yardımcı oluyor.

Neredeyse her şeyin 'akıllı' versiyonu tanıtılıan CES 2018'de Philips akıllı kafa bandını tanıttı. SmartSleep adını verdiği bu kafa bandı kullanıcıların uykuya daha kolay dalmasını sağlıyor.

İçinde bulunan sensörlerle beyin aktivitenizi algılayan kafa bandını taktıktan sonra cihaz size tekrar eden aralıklarla beyaz ses dediğimiz rüzgar esintisi, deniz dalgaları, yağmur gibi sesler çalmaya başlıyor. Bu da uykuya dalmanızı daha kolay bir hale getiriyor. Daha sonra kafa bandının sensörlerle elde ettiği uyku verilerinizi mobil uygulamadan görüntülemek de mümkün.

SAĞLIKLI UYKU İDDİASI

Philips'in 'daha sağlıklı uyku' iddiası ne kadar güvenilir tartışılır. Daha önceleri küçük gruplara yönelik araştırmalarda bu tarz seslerin yetişkin insanlarda daha sağlıklı uyku ve daha güçlü bir hafızaya sahip olduklarını ortaya çıkarmıştı, ancak araştırmaların küçük çaplı olmasından dolayı Philips'in bu ürününe yönelik soru işaretlerini gidermiyor.

CDC'nin raporuna göre 2016'da 3 insandan 1'inin uyku sorunu yaşadığı Amerika'da bu ürün ne kadar kullanılacak göreceğiz. Önümüzdeki baharda satışa sunulması beklenen cihazın fiyatı 399 dolar olarak belirlenmiş.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN