Süper bilgisayar tarafından insanlığın sonu tahmin edildi! İnsanlık o tarihte yok olacak

Süper bilgisayar tarafından insanlığın sonu tahmin edildi! İnsanlık o tarihte yok olacak

Süper bilgisayar tarafından insanlığın sonu tahmin edildi! İnsanlığın yok olacağı tarih verildi! İşte ayrıntılar...

Güneş'in sakin ve istikrarlı görüntüsü, aslında Dünya'nın sonunu haber veriyor. Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalara göre, insanlığın ve diğer yaşam formlarının kaderi, iklim değişikliği ve tektonik hareketlerin karmaşık dansında belirleniyor.

Nature Geoscience dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, iklim değişikliği insanlığın yok oluşunu hızlandırabilir. Yapılan simülasyonlar, Dünya'nın atmosferinin sadece 250 milyon yıl içinde CO2 ile dolarak yaşam için tehlikeli bir ortam oluşturabileceğini ortaya koyuyor. Bu durum, Güneş'in ısısıyla birleştiğinde, gezegenimizin yaşanılabilirliğini tehlikeye atıyor.

250 MİLYON YIL İÇİNDE PANGEA ULTİMA OLUŞACAK

pangea.webp

Ancak, iklim değişikliği tek tehdit değil. Araştırmacılar, uzun vadeli süreçlerin sonucunda, tektonik hareketlerin de Dünya'nın kaderini belirleyebileceğini belirtiyorlar. Yaklaşık 250 milyon yıl içinde, tüm kıtalar birleşerek yeni bir süper kıta olan Pangea Ultima'yı oluşturacak. Ancak, bu birleşme aşırı volkanizma ve gaz salınımına neden olacak, atmosfere büyük miktarda CO2 salınımıyla sonuçlanacak.

Pangea Ultima'nın oluşumuyla birlikte yaşanacak aşırı volkanik aktivite ve CO2 salınımı, Dünya'yı yaşanmaz hale getirecek. Sıcaklıklar 40 ila 50 dereceye kadar yükselecek, tarım imkansız hale gelecek ve birçok yaşam formu fizyolojik olarak bu şartlara uyum sağlayamayacak.

Bu durum, yaklaşık 252 milyon yıl önceki Permiyen döneminin sonundaki yok oluşla benzerlik gösteriyor. Pangea'nın oluşumu, o dönemde gezegendeki türlerin yaklaşık yüzde 90'ını yok etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN