Türk girişimcinin geliştirdiği uygulama dünyada 40 milyon indirme sayısına ulaştı

Türk girişimcinin geliştirdiği uygulama dünyada 40 milyon indirme sayısına ulaştı

Yaratıcı yeni nesil kitlelere yönelik video temelli uygulamalar geliştiren Pixery, kurulduğu 2014 yılından bu yana, Türkiye’den dünyaya teknoloji ihraç ediyor.

Pixery’nin geliştirdiği video uygulamalarından ilki olan Funimate, 5 yılda dünya genelinde 100’den fazla ülkede toplamda 40 milyondan fazla indirme sayısına ulaştı. Nisan 2018’de kullanıcıların beğenisine sunulan, sosyal medya için video reklamı hazırlama uygulaması Impresso ise Apple tarafından “Günün Uygulaması” olarak seçildi.

HEDEF 200 MİLYON AKTİF KULLANICI

Pixery’nin hedefi, 1-2 yıl içerisinde 50 Milyon ve 5 sene içerisinde de 200 Milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmak. Pixery Labs, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin yer aldığı Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye 2018 listesinde, gelirlerinde %4.600 büyüme başarısı ile 4.lük ödülünün sahibi oldu.

Yatırımcı fonlaması olmadan 5 senede bu noktaya gelerek büyümeye devam ettiklerinin altını çizen Pixery Kurucu Ortağı Dr. Kemal Uğur, konuyla ilgili olarak şu sözleri aktardı:

“Bu alanda teknolojik gelişmeler çok hızlı şekilde ilerlemeye devam ediyor ve global pazarda bu alanda inovatif uygulamalar geliştiren çok büyük global şirketler göreceğiz. Biz de, bu şirketler arasında yerimizi almak üzere çalışıyoruz.Türkiye’de faaliyet gösterip, globalde App Store’da büyük başarıya ulaşan video uygulamalarının geliştiricisi olarak ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN