Ünlü tasarımcıya göre iPhone efsanesi bitti

Ünlü tasarımcıya göre iPhone efsanesi bitti

Ünlü cep telefonu tasarımcısı Philippe Starck cep telefonlarında karanlık bir gelecek vizyonu çiziyor: Apple bitti. Cep telefonları dönemi de bitti.

KARAR / ALMANYA

Barcelona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress'de medyanın gözü yeni cep telefonu ve 5G yenilikleri üzerinde. Huawei, Xiaomi ve Royal’in piyasaya sürdüğü yeni cep telefonları, piyasada iPhone'a zorlu rakiplerin geldiğinin işaretçisi. Cep telefonu sektörünün dünyaca ünlü tasarımcısı Philippe Starck, cep telefonu piyasasında kullanılan yeni cihazlar anlamında sona gelindiğini söylüyor.

Süddeutsche Zeitung’a konuşan fransız tasarımcı Philippe Starck, Apple’ın başarısının tasarımdan değil Steve Jobs’un pazarlama konusundaki güçlü hissiyatından kaynaklandığın belirterek, cep telefonu sektöründe Jobs’un ölmesiyle Apple’ın da bittiğini iddia etti. Starck, Appel’in diğer ürünlerine ağırlık vermeye başladığını söyledi.

Cep telefonlarının gittikçe küçülerek bir demetalizasyon süreci yaşadığını belirten Starck bu sürecin son bulduğu ve bionizm dönemine girildiğini iddia ediyor. Artık ürünlerin insanların vücudun içine gireceğini bunun da cep telefonu gibi ürünlerin tasarım boyutunu ortadan kaldıracağını söylüyor. Tasarımcılığın 20 ve 21.yıllarda ortaya çıkan geçici bir meslek olduğunu söyleyen Philippe Starck, "Ürünler artık gözle görülmeyince bize de ihtiyaç duyulmayacak" dedi.

Philippe Starck tasarımcılık mesleğinin ortadan kalkmasının evrimsel bir sürecin tabii sonuc olduğu görüşünde. Tasarımın ortadan kalkması durumunda tüketicinin nasıl karar vereceği yönündeki soruya da “Tüketiciler sevdikleri bir markayı tercih edecekler. Şirketlerin farklı felsefeleri var. Müşterilerde bu felsefeye kendilerine hitap ediyorsa ilgili markayı tercih edecek" değerlendirmesinde bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN