Zyxel WRE6505 kablosuz genişletici incelemesi

Zyxel WRE6505 kablosuz genişletici incelemesi

Genellikle kapalı alanlarda yaşanan kablosuz ağ erişimi WiFi sinyallerinin düşük güç problemini ortadan kaldırmak için tasarlanan Zyxel WRE6505 etkili ve kolay bir çözüm sunuyor.

kapalı ortamların en büyük sıkıntılarından birisi kablosuz ağ iletişiminde ortaya çıkan sinyal kayıplarırıdır. Örneğin oturma odasında mükemmel sinyal aldığını kablosuz modeminiz veya erişim noktanız salon veya mutfakta sürekli bağlantı hatalarına sebep olan durumlar yaşamanıza neden olabilir.

Yaşanan bu gibi kablosuz ağ erişim sorunlarının arkasında cihazların sinyal seviyesinin düşük olması kadar bulunduğunuz mekanın tasarım ve yapısından kaynaklanan problemler de bulunabilir. Bu tarz problemler için şu anda piyasada iki farklı çözüm bulunuyor. Bunlardan ilki içinde bulunduğunuz mekanın elektrik tesisatı üzerinden ağ iletişimi sağlayarak aynı zamanda kablosuz erişim noktaları da oluşturabilen çözümler. Ancak bu çözümler de elektrik tesisatını etkileyen pek çok parametre nedeniyle her zaman istenen sonuçları vermeyebiliyor.

Diğer çözüm ise bize inceleme için gelen Zyxel WRE6505 gibi kablosuz ağ sinyallerini genişletmek ve güçlendirmek için kullanılan adaptör tarzındaki ürünler.

17-03/16/screenshot-2017-03-16-125920.png

Tak-Çalıştır prensibi ile üretilen Zyxel WRE6505 üzerinde yer alan WPS butonu ile kolay kurulumu destekliyor. Repeater (güçlendirici) veya AP (erişim noktası) olarak yapılandırılabilen Zyxel WRE6505 için bu ayar cihaz üzerinde bulunan küçük bir anahtar ile sağlanıyor.

Şayet cihazı AP olarka kullanacaksanız yapmanız gereken tek şey prize takmak, üzerindeki anahtarı AP pozisyonuna almak ve elbette yine cihaz üzerinde bulunan ağ girişine modem veya yönlendiricinizden gelen ağ kablosunu takmak. Pek çok ev ve ofis ortamında başka bir işleme gerek kalmadan Zyxel WRE6505 bu şekilde kullanılabilir ve kablosuz erişim noktası olarak görevini yerine getirir.

Repeater yani güçlendirici modunda ise yine benzer bir yöntem izleniyor. Ancka bu sefer cihaza bir ağ kablosu bağlamak yerine mevcut WiFi sinyalinin düşük olduğu mekana veya ana WiFi erişim noktasına daha yakın ara bir noktaya yerleştirilen cihaz üzerinde WPS butonu ile kolaylıkla yapılandırılarak mevcut WiFi sinyallerini derhal güçlendirmeye başlıyor. Eğer WPS butonunu nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız endişe etmenize gerek yok gayet kolay bir işlem olmakla birlikte bütün modern modem ve kablosuz ağ erişim noktaları tarafından desteklenen bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Yapmanız gerekenler ise kutudan çıkan Türkçe broşürde açıkça izah ediliyor.

17-03/16/screenshot-2017-03-16-131202.png

2.4 GHz ve 5 GHz bantlarını destekleyen Zyxel WRE6505, 300 Mbps ve 450 Mbps olarak toplamda 750 Mbps'e kadar teorik hızları destekliyor. Cihazı test ettiğimiz 110 metrekarelik bir evde başarılı sonuçlar elde ettiğimizi söyleyebiliriz. Özellikle video izleyen ev sakinlerinin daha önce sürekli yaşadığı sinyal kesilme sorunları Zyxel WRE6505 ile birlikte son buldu.

Şu anda yaklaşık 180-220 TL aralığında bir fiyat bandında satılan cihazın tek eleştirebileceğimiz yönü fiyatının biraz yüksek olması. Ancak sıkıntısız bir kablosuz çözüm isteyenler için alternatif ürünler ile arasındaki farkın çok fazla olmadığını da belirtmek lazım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN