TKDK proje teklifi bekliyor

TKDK proje teklifi bekliyor

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Van İl Koordinatörü İbrahim Başak, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’yı ziyaret etti

TKDK tarafından yürütülen IPARD II. Programı 3. Teklif çağrı duyurusunun yapıldığını ve program hakkında bilgi veren İbrahim Başak, özellikle Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin program çağrısına müracaat etmelerini beklediklerini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 21 Aralık 2017 tarihinde üçüncü başvuru çağrı ilanına çıktıklarını hatırlatan Başak, “Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’dur. Bu destek ‘Kamu Katkısı’ olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacaktır. Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında sadece ‘Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar’ tedbiri ile ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme’ tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir” dedi.Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, TKDK’nın Van’da olmasının önemli bir eksiğin giderilmesine katkı sunduğunu belirterek, “Van’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde çok önemli bir misyon üstlenilmiştir. IPARD II. 3. Teklif çağrısı, yatırımcılara ciddi bir hibe desteği sunmaktadır. Yüzde 40-70 arasında hibe verilen program kapsamında üreticilerin müracaatları kent ekonomisine da katkı sunacaktır. Mevcut işletmelerin modernizasyonu ve yeni üreticilerin destekleneceği program kapsamında Van ilinden çok proje ile katılımın olmasını bekliyoruz. Bu konuda Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz de her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

VAN/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN