Varto'daki çatışmalarda 6 PKK'lı öldürüldü

Varto'daki çatışmalarda 
6 PKK'lı öldürüldü

Dün 24 saat boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanan Muş'un Varto ilçesinde gece çatışmalar yaşandı. Güvenlik güçleri 6 PKK'lıyı öldürdü. Kaçan PKK'lılardan ikisi yaralı olurken ikisi de teslim oldu.

Muş'un Varto ilçesinde, terör saldırıları ve çatışmalar nedeniyle dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla, teröristlerin gerçekleştirmek istediği eylemin boyutu da ortaya çıktı.

15-08/17/vrt1.jpg

İlçe merkezinde gasbettikleri İl Özel İdaresine ait iş makinesiyle ilçe girişi ve mahalle aralarındaki 15 farklı noktaya hendek açıp patlayıcı yerleştiren, köylerdeki vatandaşları ilçe merkezine getirerek canlı kalkan olarak kullanan ve güvenlik güçlerine ateş açan terör örgütü PKK mensuplarının, Kulan bölgesinden ilçeye giriş yaparak saldırılarını gerçekleştirdiği belirlendi.

15-08/17/vrt2.jpg

2 teröristin cesedini götürdüler

Teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün yaşanan ve geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda 6 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin sağ yakalandığı operasyonlar sırasında, kaçan örgüt mensuplarının beraberlerinde 2 teröristin cesedini götürdükleri tespit edildi.



Operasyonların başarıyla sonuçlanmasının ardından açılan hendekleri kapatmaya başlayan güvenlik güçleri, ilçedeki farklı noktalara yerleştirilen 120 kilogramlık patlayıcı ile tuzaklanmış 2 tüpü etkisiz hale getirdi.

15-08/17/vrt3.jpg

15 kalaşnikof, 5 roket ele geçirildi

Çatışmaların devam ettiği sırada ilçe girişinde durdurulan bir otomobilde yapılan aramada da 15 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 roket başlığı, 5 roket fünyesi, çeşitli silahlara ait 5 bin fişek ele geçiren güvenlik güçleri, çatışmaların yaşandığı bölgede ise 4 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, bir roketatar ve roket başlığı buldu.

15-08/17/vrt4.jpg
Yaşanan çatışmalar nedeniyle birçok ev ve iş yerinde hasar meydana geldiği ilçede, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla günlük hayat normale döndü. Esnaf iş yerlerinin kırılan camlarını temizlerken, vatandaşlar da yaptıkları alışverişlerle ihtiyaçlarını giderdi.

Operasyonların devam ettiği ilçede, güvenlik önlemleri de üst düzeyde tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN