Antalya’nın cüreti Kartal’ın cezası

Beşiktaş’ın BB Erzurumspor maçında yaşadığı sıkıntılar ve Siyah-Beyazlıların hücum hattındaki iki önemli ismi Quaresma ile Burak’ın dün cezalı olması Antalyaspor’u umutlandırmış olmalı. Bülent Korkmaz’ın öğrencileri ilk yarım saatte oyunu Beşiktaş yarı alanına yığdı ve rakip takımı hataya zorladı. Bu bölümde Beşiktaş maçı dengeleyemedi ama rakibinin baskısını karşılamayı bildi.

Maçın kırılma anları ise ilk yarının son dakikalarıydı. Adem Ljajic’in penaltı golü Antalyaspor’un göreceli üstünlüğünü bitirdi. Hemen ardından Adriano’nun akıl dolu pasında Dorukhan’la gelen gol Beşiktaş’ı rahatlattı. Ljajic’in frikiğinde dönen topu tamamlayan Atiba ile de ibre tamamen konuk ekibe döndü. Beşiktaş, Antalyaspor’un gereksiz cüretini cezalandırdı ve beş dakikada Beşiktaş yaptı.

İkinci yarıya 3 puana yakın başlayan Beşiktaş, puanların maç bitmeden haneye yazılmadığını erken yediği golle anladı. Antalyaspor’un suskun golcüsü Doukara, futbolda gevşemeye yer olmadığını hatırlattı.

Şenol Güneş, Caner’in yerine Larin’i alarak forveti hareketlendirmek istedi. Güven’i de sol kanada, Caner’in yerine kaydırdı. Ancak Antalyaspor’un direncini kıramadı. Beşiktaş oyunun bu bölümünde zorlanmaya başladı. Cissokho’nun peş peşe girdiği pozisyonların gol olmaması Beşiktaş adına şanstı. Siyah-Beyazlıların 3-1 önde olmasına rağmen bunaldığı dakikalarda Antalyaspor savunmada az adamla yakalandı. Bu atakta Salih’in kendi kalesine attığı gol Kartal’a rahat nefes aldırdı. Golden hemen sonra kenara alınan Güven’in, Caner gibi oyundan çıkarılmasına şaşırması ve bozulması dikkat çekiciydi.

Larin, oyuna girdikten sonra fark yaratamadı ve kendisine altın tepside gelen bu fırsatı da kullanamadı. Kagawa’nın girer girmez gollerini sıralaması ise Beşiktaş’a aranan kanın bulunduğunun göstergesiydi.

Özet olarak; Beşiktaş zor bir deplasmanda bazı bölümlerde futbol olarak zorlansa da farklı galibiyete ulaşmasını bildi. Siyah-Beyazlıların orta sahası, golleriyle farkta başrol oynadı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.