Özgüven patlaması...

Hedefleri yüksek büyük takımlar için en önemli olgu futbolcuların kendilerine duydukları özgüvendir. O güven zaman zaman size hata yaptırsada gerekli reaksiyonu verip içine düştüğünüz zor durumdan selamete çıkmanızda da başrolü oynar. Son dönemlerde savunma ağırlıklı oyun düzeniyle başarıya ulaşan Fenerbahçe maçın başında çok güvendiği savunmasının yaptığı bir hatayla geri düşmesine karşın kendine olan güveniyle gerekli reaksiyonu verip ilk yarıda maçı adeta bitirdi.

Dün 3 kez rakip fileleri sarsan Sow'un güven dolu vuruşlarının yanı sıra onu pozisyona iten isimlerin gayreti de son derece önemliydi. Bunların başında 1 gol ve 1 asistle imza atarak 'Ben bu takımın değerli bir parçasıyım' diyen Chahechouhe öne çıkan isimdi ama tabi Mehmet Topal ve Alper Potuk'u bir kenara itmeyelim. Savunmada takımlarının sigortası olurken hücumda da Rizespor'un kendilerine bıraktığı boş alanların en efektif biçimde kullandılar. Bu arada Souza'nın enerjisine de şapka çıkartmak gerekir.

TAKIMI ARTIK DAHA İYİ TANIYOR

Advocaat takımını her geçen gün daha iyi tanıyıp oyuncularını en verimli şekilde kullanıyor. Bir maç Sow öne çıkıyor, bir diğer maç Van Persie. Dün Sow'un gecesiydi ama Fenerbahçe'de özellikle savunmadan başlayıp orta sahada süren yardımlaşmada zirve yürüşünün sürdürülmesindeki bir diğer önemli etkendi. Rizespor'un bu kadar çok yetenekli ismi kadrosunda bulunduran Fenerbahçe'ye bu kadar fazla alan bırakması da Sarı-Lacivertli ekibin işini biraz daha kolaylaştırdı. Haliyle de maçın ilk 15 dakikasında Fenerbahçe zorlansa da hem Volkan Şen gibi yıldızlarını dinlendirdi, hem de zorlu Rize deplasmanından 3 puanı cebine koyarak zirveyle olan farkını biraz daha azaltmayı başardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.