Aboubakar dozu

Beşiktaş’ın şampiyonluğu ihtimal dahilinde. Hatırlarsak EURO 2016’ya giden A Milli Takım, İzlanda maçında gelen gol ile işi halletmişti. Avrupa’nın farklı statlarındaki ihtimaller de eğrisi doğrusu ile gelmişti. Galatasaray ve Fenerbahçe kalan maçlarında iki kere kaybetseler mutlu son gelebilir. Zor mu? Zor ama imkansız değil! Üstelik rakiplerini yenmiş iyi bir hava yakalamış olan bir takım görünümünde iken.

Antalyaspor ise bu sezon istikrarsız tavırlar içerisinde geçen hafta ligin en çok gol atan takımlarından olan Fatih Karagümrük’ü deplasmanda yeniyor, kendi sahasında Sivasspor’a mağlup oluyor. Akdeniz ekibi için ligden düşme olanağı da var bu değişken maçları oynadığı için.

Teknik direktör olarak 600. maçına çıkan Şenol Güneş ve takımının kazancı maçlara rakiplerine göre stressiz çıkması. Salih Uçan ve Colley’in sakat olmasından dolayı yerlerine Welinton-Maxim ile sahadaydı. Dengeli başlayan oyunda amaç forvetlerini bir an önce pozisyona sokmaktı. Gedson aynı enerjisi ile Amir arka tarafın yükünü sırtlayan gizli kahraman, kanatlar sessiz bir görüntü çiziyordu.
Antalyaspor ise oyun geçişlerinde hızlıca rakip kaleye gitme amacıydı, dripling olarak ligin en zayıf takımlarından olması bu sistemi daha çok kanatlara yayarak hava toplarında etkili olan Hadji Wright’ı pozisyona sokmaktı. Yapılan bütün ortalar kaleci Mert’in ellerinde kaldı. Ön alandaki baskılar sonucu oyun dengesi biraz ev sahibi takıma geçince duran topda golü buldu.

Siyah-Beyazlılar ilk yarıda iki sakat oyuncusunu aradı, Colley olsa golde olan kafa vuruşu olur muydu? Salih Uçan olsaydı Antalyaspor, orta sahada bu kadar rahat oynayabilir miydi? Maxim, Cenk ve Aboubakar arasına köprü olamadığı için üretimde sıfıra yakın oldu. 45 dakika boyunca rakibin ceza sahasına iki kere girebildi.

Şenol Güneş ikinci yarı Maxim - Onur değişikliği ile oyuna döndü. Redmond forvet arkasına Rosier-Onur ile sağ kulvara. İkinci yarıya daha derli toplu oyuna dönen Siyah-Beyazlılara Aboubakar dozuda eklenince aranan gol geldi. Antalyaspor gol sonrası ilk yarıda bulduğu pozisyondan bir iki tane buldu ama sonuçsuz kaldı.

Nuri Şahin, oyuna Doğukan-Ndao değişikliği yapsa da oyunun başındaki dengeli oyuna dönüş yaptı.

VAR’dan gelen kırmızı kart sonrası 10 kişi kalan rakibini Cenk Tosun golü hayat verdi. Siyahi inci Aboubakar geceye yine damga vurarak beşiktaş taraftarına keyifli akşam yaşattı. Derbi maçı sonrası rehavete giren Beşiktaş, Antalyaspor maçının ilk yarısında bu rehaveti hissetti. İkinci yarı kendi özüne dönen Siyah-Beyazlılar zirve takibini sürdürdü.

Not olarak; Sayın Ahmet Nur Çebi’nin açıklamaları oyuncular üstünde biraz etki yaratmış gibi, böyle açıklamaların zamanında yapılması takımlar için daha iyi olacaktır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum